HIFK-ikoni Matti ”Hakki” Hagman kertoi Ilta-Sanomille, miksi jääkiekkolegendan kävelykyky on heikentynyt.

Hagman, 61, on joutunut käyttämään keppiä liikkuessaan. Hänen terveydellinen tilansa on puhuttanut jääkiekkokansaa. Hagmanin jaloissa on selvää turvotusta.

– Muuten kaikki on ihan jees, mutta liikkumiseni on tosiaan haastavaa. Se johtuu siitä, että molemmat polveni ovat täysin sökönä. Niissä on ollut häikkää jo pitkään, Hagman kertoi Ilta-Sanomille.

Hagmanin mukaan vaikuttaa siltä, että ainakaan toiselle hänen polvistaan ei ole mitään tehtävissä.

– Vasemmalle polvelleni yksikään lekuri ei ole suostunut tekemään minkäänlaista operaatiota, ja voi olla, ettei sille ole enää hirveästi tehtävissäkään. Oikeassa polvessani tilanne on siinä mielessä parempi, että sen voi ilmeisesti pelastaa tekonivelellä.

– Monet eri lääkärit ovat tutkineet polviani, mutta mitään selkeää ratkaisua ei ole tähän mennessä löytynyt. Hoidatan vasenta polveani kahdesti viikossa, mutta ei ole varmaa, saadaanko sitä leikkauskuntoon. Oikean polven kohdalla valoa on sikäli tunnelin päässä, että HIFK on ymmärtääkseni valmis jeesaamaan asiassa – kuten itse asiassa jo urani päätyttyä (1992) seuran kanssa sovimme, Hagman kertoi.

Hän myönsi, että tilanne on hänelle vaikea.

– Jos nyt ihan suoraan sanon, niin polvieni kunto v***ttaa todella suuresti! Usko on ollut koetuksella.