Ilves avaa Champions Hockey Leaguen pudotuspelit keskiviikkona. Tupsukorvat saa kotikentälleen vieraakseen tshekkiläisen Dynamo Pardubicen.

Ilves eteni vakuuttavasti runkosarjasta jatkoon ja kohtaa tutun joukkueet pudotuspelien avauskierroksella kohdatessaan Pardubicen. Joukkueet iskivät yhteen jo runkosarjassa ja tuolloin Ilves oli vieraskentällä vahvempi 3-1.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennasen mukaan tupsukorvat lähtevät hiljaisen luottavaisina tulevaan ottelupariin.

– Meillä on hyvä ja luottavainen olo. Vastassa on aivan huippujoukkue, joka johtaa tällä hetkellä Tshekin sarjaa. Viikonloppuna varmasti nähtiin missä Tshekin huipputaso tällä hetkellä menee. Kova haaste meille, Pennanen aloittaa ottelun alustuksen.

Ilves ammentaa uskoa ja luottamusta joukkueiden edelliskohtaamisesta.

– Totta kai siitä on apua, että vastustaja on ennestään tuttu verrattuna siihen, ettemme olisi koskaan kohdanneet heitä. Vaikka voitimme, niin muistikuva on, että ottelu oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen. Kova peli on tulossa, mutta lähdemme luottavaisena ja samalla nöyränä.

Ilves sijoittui runkosarjassa Pardubicea korkeammalle, mutta aloittaa otteluparin kotikentältään. Pennanen ei liikaa manaa, että lähtöasetelmat ovat kääntyneet erinäisistä syistä.

– Kotietuun tietenkin kuuluisi se, että viimeinen peli pelattaisiin kotona, mutta lentoaikataulujen, TV-aikataulujen ynnä muiden syiden takia tämä menee nyt näin. Sille ei nyt voi mitään ja olemme pelanneet vahvasti myös vieraissa.

Kiekko putoaa jäähän Nokia Arenalla kello 18.30.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut.

Lähde: CHL:n tiedote