CHL jatkuu Ilveksen ja Jukurien osalta perjantaina. Ilves kohtaa kotihallissaan Fribourg-Gotteron ja Jukurit haastaa Luleå Hockeyn vieraskentällä.

Ilves ja Fribourg-Gotteron kohtasivat viime viikolla Sveitsissä, ja tuolloin Ilves taipui niukasti 2-3. Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrän mukaan lähtöasetelmat toiseen kohtaamiseen ovat nyt kissapetojen kannalta paremmat.

– Ensinnäkin pääsemme pelaamaan kotiluolaamme ja kotiyleisömme eteen. Olemme lisäksi saaneet normaalin viikon valmistautumisen otteluun, kun viimeksi kohdatessamme meillä oli Itävallassa neljän päivän jääleiri. Varmaan taas vauhdikasta peliä tiedossa, jossa he lähtevät pystysuoraan ja joka puolelta tulee painetta päälle. Meidän pitää pystyä niihin vastaamaan, Myrrä miettii CHL:n tiedotteessa.

Myrrän mukaan ensimmäinen ottelu antoi tärkeää tietoa siitä missä pitää vielä parantaa.

– Vaikka katsoimme videoita ja saimme muodostettua hyvän kuvan heidän vahvuuksistaan sekä tiesimme heiltä lähtevän heti kaksi miestä kohti siniviivaa, niin siitä huolimatta annoimme heille ylivoimahyökkäyksiä ja turhia läpiajoja. Yksi iso juttu meille on olla kiekollisesti fiksumpia ja hyökätä paremmin.

Vaikka Ilves hävisi ensimmäisen kohtaamisen, niin Myrrä on luottavainen omiensa mahdollisuuksiin ottaa revanssi kotiyleisön edessä.

– Emme olleet pelillisesti jäljessä ja saimme tasakentällisin luotua riittävästi tontteja maalintekoon. Meidän täytyy luottaa omiin vahvuuksiimme ja pistää jalat sekä kiekko liikkeelle. Erikoistilannepelaaminen on tietenkin tärkeässä roolissa. Yli- ja alivoimapelaamisen pitää olla vielä jämptimpää ja niistä voi tulla maaleja, jotka lopulta ratkaisevat pelejä.

Ilveksen Fribourg-Gotteronin peli pelataan perjantaina 9.9. Nokia Arenalla kello 19.00 alkaen.

Jukureilla keinot Luleån kaatamiseksi

Jukurit pelaa viikon ensimmäisen CHL-ottelunsa ruotsalaisen Luleå Hockeyn vieraana. Mikkelissä viime viikolla vierailijat lähtivät kotimatkalle 5-2-voitto mukanaan.  Päävalmentaja Olli Jokisen mukaan joukkue on ottanut opiksi edelliskohtaamisesta.

– Luleå on erittäin laadukas joukkue ja meidän pitää olla hereillä heidän kovan karvauspelinsä kanssa ja päästä sieltä paineen alta pois. Toisaalta meidän oman karvaus- ja kiekollisen pelin pitää olla parempaa, etteivät he pääse puhkomaan sitä muutamalla syötöllä niin kuin viime kohtaamisessa, Jokinen aloittaa.

Viime ottelu oli Jukureille historian ensimmäinen peli CHL:ssä, mutta nyt alkujännitys on saatu karistettua pois.

– Tämä on iso peli ja odotan meiltä parempaa suoritusta kuin viimeksi. Silloin tuntui olevan sellaista pientä jännitystä, lamaannusta ja meillä oli liian suuri kunnioitus heitä kohtaan.

Ensimmäisen ottelun oppien pohjalta Jukurit aikoo tehdä peliinsä pienoisia muutoksia.

– Joudumme heitä silmällä pitäen muuttamaan hieman pelitapaamme siihen verrattuna miten pelaamme esimerkiksi Liigassa. Aalborgia vastaan pystyimme jauhamaan hyvin omaa peliämme, mutta Luleå on sen verran laadukas joukkue, että tuomme uusia juttuja mukaan peliimme. Olemme niitä harjoitelleet, mutta muut eivät ole niitä meiltä nähneet, Jokinen toteaa arvoituksellisesti.

Luleå Hockey ja Jukurit iskevät yhteen perjantaina kello 20.05 alkaen.

Lähde: CHL:n tiedote