Ilves tiedotti sunnuntaina tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen 25-vuotiaan yhdysvaltalaispuolustajan Blake Kesselin kanssa.

Oikealta laukova 188-senttinen ja 95-kiloinen Blake Kessel on pelannut tällä kaudella kolme AHL-ottelua Toronto Marliesissa sekä 32 ottelua ECHL-liigan Orlando Solar Bearsissa. AHL:ssä puolustaja merkkautti yhden syöttöpisteen ja ECHL:ssä pisteet 4+11=15. ECHL:ssä Kesselin tehotilasto oli kuusi maalia pakkasen puolella.

Yhdysvaltoja nuorten MM-kisoissa vuonna 2009 edustanut Kessel on New York Islandersin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2007. Puolustaja on pelannut urallaan 77 AHL-ottelua, joissa on syntynyt pisteet 3+22=25. ECHL:ssä Kessel on tehnyt 133 ottelussa 20 maalia ja antanut 72 maaliin johtanutta syöttöä.

– Halusimme vielä vahvistaa puolustusta ennen siirtorajan umpeutumista. Kessel tuo vaihtoehtoja joukkueen erikoistilannepelaamiseen ja pelin avaamiseen. Hienoa, että saimme hänet nopealla aikataululla Tampereelle, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja Liigan verkkosivuilla.

Ilveksen tuore puolustaja tulee kovasta kiekkosuvusta. Hänen isoveljensä Phil Kessel pelaa NHL-joukkue Toronto Maple Leafsissa ja nuorempi sisko Amanda Kessel on yksi maailman parhaista naiskiekkoilijoista.