Onni Valakari siirtyi TPS:sta kesken viime kauden Norjan pääsarjaseura Tromsöön. Lupaava keskikenttäpelaaja tiesi haasteen olevan kova, mutta sopeutuminen norjalaisseuraan sujui hänestä jopa yllättävän hyvin.

– Se pelitapa millä Tromsö yrittää pelata, niin vahvuuteni sopivat tosi hyvin siihen omasta mielestäni. Oli tosi helppo mennä siihen mukaan, Valakari kertoo.

Samalla hän kehaisee omia joukkuetovereitaan. Kun ympärillä on parempia pelaajia, he tekevät itsestäänkin paremman, kuuluu Valakarin teesi.

Veikkausliigasta tullut hyppy Norjaan oli loppujen lopuksi kivuton.

– En kokenut, että se oli niin iso hyppy. Tietysti kaikki pelaajat ovat parempia ja tempo on kovempi, mutta sinne pääsi mielestäni tosi hyvin mukaan. Se, että pääsin pelaamaan omilla vahvuuksilla, niin sen kautta pääsin joukkueeseen hyvin mukaan.

Ympäristö oli Valakarille osin tuttu, sillä vuosi sitten marraskuussa hän harjoitteli pari viikkoa joukkueen mukana. Sen kautta pelaajat olivat osin tuttuja, ja sopeutuminen oli helpompaa.

Entistä enemmän uuteen ympäristöön totuttelemisessa auttoi varmasti osin sekin, että Tromsöa valmentaa hänen isänsä, entinen A-maajoukkuepelaaja Simo Valakari.

– Olin seurannut niiden pelejä ja olin periaatteessa valmis siihen tilanteeseen. Tiesin, että sellainen mahdollisuus tulee ja olin valmis ottamaan sen. En periaatteessa yllättynyt, Valakari selitti.

Katso Suomen U21-maajoukkueessa pelaavan Valakarin haastattelu kokonaisuudessaan Huuhkaja-TV:stä.