Daniel Håkansista tuli Huuhkajien ennätysmies tehdessään kautta aikain nopeimman hattutempun. Håkans ei osannut kuvitella mitä tuleman pitää, kun hänet komennettiin kentälle tunnin kohdalla.

Sloveniaa vastaan A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Håkans tuli tunnin kohdalla kentälle ja 14 minuuttia myöhemmin hänellä oli hattutemppu koossa. Håkans iski kaikki kolme maaliaan yhdeksän minuutin sisään, joka on samalla uusi Suomen A-maajoukkueen ennätys.

Edellistä ennätystään piti hallussaan Jarl Öhman, joka teki hattutempun Viroa vastaan 14 minuutissa. Tuo ottelu pelattiin 1922 ja Öhman teki ottelussa peräti kuusi maalia. Hänen ennätyksensä kesti siis yli 100 vuotta.

– Mielelläni tuollaisen ennätyksen otan, Håkans heitti ottelun jälkeen Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Kaikkiaan Håkansin hattutemppu oli A-maajoukkueen kaikkien aikojen yhdeksäs. Edellinen niistä tuli vuonna 2010, kun Mikael Forsell iski kolme maalia San Marinon verkkoon. San Marinoa vastaan suomalaispelaajat ovat onnistuneet yhteensä kolmasti hattutempussa, kun Mixu Paatelainen täräytti neljä maalia lilliputtimaan verkkoon vuonna 1994.

Huuhkajien maanantain sankari myöntää, ettei osannut itsekään odottaa tuollaista suoritusta.

– Unelmoin ennakkoon maalista tänään, mutta kolmesta maalista en osannut unelmoidakaan. Itse asiassa siinä oli vielä neljäskin maali lähellä. Totta kai nyt tuntuu tosi hyvältä, hekumoi Håkans.

Lähde: Palloliiton verkkosivut