Joona Toivio on kuulunut Huuhkajien runkopelaajiin jo vuosien ajan. Toivio on ollut yksi Huuhkajien nousun ajan runkopelaajia, ja oli historiallisten EM-karsintojen ehdottomia tukipilareita.

Toiviolla ja päävalmentaja Markku Kanervalla on pitkää yhteistä historiaa, josta Toivio kertoi Suplassa ilmestyvässä Markku Kanerva – kulissien takaa -podcastissa.

– ”Rive” on muuttunut vuosien varrella. Paljon on vanhaa, mutta paljon on muuttunutkin. Palaverit ovat ainakin lyhentyneet! Hän on muuttunut vuosien varrella pelaajalähtöisempään suuntaan, Toivio arvioi.

Toivio kiittelee Kanervaa hyvän ilmapiirin luomisessa.

– Rivellä on paljon siinä tekemistä. Lähestulkoon joka kokoontumisessa on joku ryhmädynamiikka harjoitus, niin kuin Rive niitä kutsuu. Kerrankin oli ”boffausta” eli sellaista pehmomiekkailua, joka ei aluksi kiinnostanut, mutta olikin lopulta sikahauskaa! Se lähentää pelaajia ja taustakin on niissä mukana. Meillä on myös aina pelaajien yhteinen illallinen jossain muualla kuin hotellilla, Toivio sanoo.

Kanerva tunnetaan julkisuudessa hyvin tyynenä ja rauhallisena henkilönä, mutta peleissä hän Toivion mukaan muuttuu.

– Itse asiassa Rive on yllättävän räiskyvä pelin aikana. Ei välttämättä uskoisi, kun katsoo haastatteluja ja häntä tuntee. Kyllä hän peleissä heittelee pulloja ja huutelee, vähän hyppii ja pomppii. Yllättävän räiskyvä hän on monelle pelin aikana.

Toivion pitkä ja avoin haastattelu löytyy Suplasta.