Lucas Lingman siirtyi täksi kaudeksi Ruotsin Allsvenskaniin nousseeseen Helsingborgin joukkueeseen. Lingman on ollut isossa roolissa, mutta Helsingborgin kausi on ollut vaikea.

Helsingborg on sarjassa viimeisenä kerättyään seitsemän pistettä. Lingman on kuitenkin kuulunut koko kauden avauskokoonpanon vakionimiin.

– Vastuuta on tullut, mutta muuten on joukkueena on ollut tosi vaikea kausi eikä henkilökohtaisestikaan ole ollut helppoa. Tuloksethan sen näyttävät miten kausi on mennyt, Lingman toteaa Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Helsingborgin ei tarvitse heittää vielä kaikkia toiveita kaivoon, sillä eroa karsijan paikkaan on vain kolme pistettä. Joukkueen edellisestä voitosta on kulunut kuitenkin lähes kolme kuukautta ja 11 peliä.

– Valmentajanvaihdoksen jälkeen meille on tullut ryhtiliike ja olemme pelanneet paremmin, mutta tulokset ovat jääneet piippuun. Mielestäni meillä on ihan hyvä jengi eikä meidän pitäisi olla siellä missä olemme. Jos pystyisimme voittamaan, niin se voisi nopeasti avata ketsuppipullon. Emme ole saaneet sitä pitkään aikaan ja olemme odottaneet sitä, Lingman miettii.

Lingman siirtyi viime talvena HJK:sta Helsingborgiin ja tuloksia lukuun ottamatta on asettunut hyvin aloilleen länsinaapuriin.

– Alkuun oli vielä vähän totuttelua. Veikkausliiga ei ole teknisesti huonompi sarja kuin Allsvenskan, mutta vauhti on täällä vähän erilainen. Peli on täällä vähemmän taktista ja sitä kautta tulee sitten tempoa lisää. Tärkeintä on, että tulin täältä hakemaan kovempia pelejä sekä vastuuta, ja niitä on tullut. Kun tempo kasvaa, niin päätökset ja ratkaisut pitää tehdä nopeammin, Lingman pohdiskelee.

Lähde: Palloliiton verkkosivut