Teemu Pukista tuli miesten A-maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä, kun hän ohitti Jari Litmasen Huuhkajien ykköspyssynä. Omana aikanaan maajoukkueen maalihaina toiminut Ari ”Zico” Hjelm nostaa Pukin saavutuksen korkealle.

– Ennätykset on tehty rikottavaksi. Olen niitä saanut aikoinaan tehdä ja niin on myös Litti sekä nyt viimeisimpänä Pukki. Tämä tietysti osoittaa aina myös pelaajasta jotain. Teemu on ollut onnekas, että on pysynyt terveenä, mutta toki hän on ollut myös tehokas, Hjelm kertoo Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Hjelm pelasi urallaan yhteensä 100 A-maaottelua. Pukki saa todennäköisesti saman rajapyykin täyteen tiistaina Ranskaa vastaan. Urallaan myös Saksassa pelanneen Hjelmin mukaan hänen oma lukunsa olisi voinut olla korkeampikin.

– Otteluita pelataan nykyään enemmän kuin ennen ja nykyään pelaajat pääsevät myös seurajoukkueistaan maaotteluihin. Meidän aikana tämä ei ollut ollenkaan varmaa, koska seurojen ei ollut pakko päästää ketään maajoukkueen mukaan. Upeaa, että pelaajat pääsevät nykyään osallistumaan ja on hienoa nähdä, että sadan ottelun kerhoon saadaan uusia nimiä, Hjelm hehkuttaa.

Hjelmin aikana Huuhkajat eivät arvokisoihin selvinneet, mutta hyökkääjälegenda on katsellut hyvillä mielin entisen joukkuekaverinsa Markku Kanervan miehistön edesottamuksia.

– Olen ylpeänä katsonut tämän hetken joukkueen toimintaa kentällä. Markku Kanerva on saanut luotua terveen kilpailuhengen ja pelaajat painottavat aina mediatilaisuuksissa yhtenäisyyttä. Sekä nuoremmat että kokeneemmat pelaajat parantavat esityksiään sen vuoksi. Maajoukkue on nykyisin ennen kaikkea joukkue isolla J:llä, eivätkä tulokset ole kiinni yhdestä pelaajasta.

Huuhkajat jatkaa MM-karsintojaan lauantaina kohtaamalla vieraskentällä Bosnia ja Hertsegovinan. Ottelu alkaa kello 16.00.

Huuhkajien MM-karsintoja voi seurata Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan, Nelosen ja Ruutu+ tilausta edellyttävän Ruutu -palvelun kautta.

Lähde: Palloliiton verkkosivut