Huuhkajien EM-karsinnat käynnistyvät torstai-iltana Kööpenhaminasta, kun Suomi kohtaa Tanskan. Ottelu alkaa kello 21.45.

Paluu Parkenille on monin tavoin Suomelle tunteellinen, sillä juuri siellä Suomi pelasi historiansa ensimmäisen EM-ottelun ja ottelun traagiset tapahtumat ovat piirtyneet paikalla olevien ihmisten mieliin. Sydänkohtauksen tuossa ottelussa saanutta Christian Erikseniä ei kuitenkaan Tanskan riveissä torstaina nähdä loukkaantumisen vuoksi.

– Tanskalla on poissaoloja jonkin verran, mutta kun katsoo pelaajalistaa, siellä on aika kovaa kaveria laittaa kentälle, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva totesi keskiviikon lehdistötilaisuudessa Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Huuhkajat aloittaa EM-karsinnat kovimmasta mahdollisesta paikasta, sillä Tanska on myös lohkon ykkössijoitettu joukkue ja suurin ennakkosuosikki. Siitä huolimatta Kanerva haluaa tuliaisia avausottelusta.

– Jos tarjoaisit minulle nyt tasapeliä, niin miksi ei. Mutta jos pelaamme hyvin ja luomme Tanskaa enemmän maalipaikkoja, en olisi tyytyväinen tasapeliin, Kanerva pyöritteli.

Kanervan mukaan karsintoihin lähdettäessä tavoite on kirkas.

– Unelmat toteutuivat, kun pääsimme kisoihin. Nyt teemme tavoitteista totta eikä meidän tarvitse unelmoida. Ainut tavoite on päästä kisoihin.

Suomi avaa EM-karsinnat torstaina 23. maaliskuuta Tanskan vieraana Kööpenhaminassa. Karsinnat jatkuvat sunnuntaina 26. maaliskuuta vierasottelulla Pohjois-Irlantia vastaan. Molemmat ottelut käynnistyvät Suomen aikaa kello 21.45 ja ovat katsottavissa Yle TV2:ssa.

Lähde: Palloliiton verkkosivut