Huuhkajat pelaa vuoden ensimmäisen ottelunsa lauantaina kohdatessaan Espanjassa Islannin. Samalla Huuhkajat aloittaa valmistautumisen kohti kesäkuussa alkavaa Nations Leagueta.

Suomi kohtaa Espanjan leirillä Islannin ja Slovakian. Huuhkajat on varsin uudistunut, sillä MM-karsintojen jälkeen muutama maajoukkuekonkari lopetti maajoukkueuransa ja lisäksi sivussa o n tuttuja vakionimiä. Mukana on yhteensä neljä debytanttia ja päävalmentaja Markku Kanerva vihjaa, että tulevissa peleissä tullaan näkemään kokeiluja.

– Nämä pelit valmistavat meitä Nations Leagueen. Haluamme tietenkin saada tuloksen, mutta tämä on myös mahdollisuus katsoa pelaajia. Tarkoitus on jakaa vastuuta laajasti, jotta näemme, missä pelaajat menevät tällä hetkellä, Kanerva Palloliiton verkkosivuilla.

Huuhkajat kokoontui yhteen jo sunnuntaina ja joukkue on saanut lähes viikon ajan hioa kuvioita kuntoon.

– Meillä on tiettyjä kehityskohteita pelaamisessamme. Voi olla, että peleissä nähdään tietynlaisia ryhmitysmuutoksiakin. Yksi iso asia meille on maalintekotilanteiden luonti. Olemme käyneet läpi, miten voimme olla entistä vaarallisempia ja ennen kaikkea luoda mahdollisuuksia enemmän hyviltä maalintekopaikoilta.

– Puolustuspelaamista on myös käyty läpi. Olemme miettineet, miten saamme korkeaa prässiä tehokkaammaksi. Islantia varten on omat pelisuunnitelmat. He pelaavat perinteisesti aika suoraviivaisesti. Islanti on fyysinen ja vahva joukkue – erikoistilannepelaaminen tulee olemaan suuressa roolissa. Käytimme eilisen harjoituksen pelkästään erikoistilanteiden harjoitteluun, valottaa Kanerva.

Suomen ja Islannin välinen ottelu käynnistyy Estadio Nueva Condominalla Suomen aikaa kello 18.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport+ Suomi -kanavalla.