Huuhkajat palaamassa Olympiastadionille – miksi pomo ennakoi yleisömäärää?

© Kuva: Juha Tamminen

Palloliitto ja Huuhkajat ovat jo pitemmän aikaa ennakoineet, että syksyn tulevat Kansojen liigan kotiottelut pelattaisiin uusitulla Olympiastadionilla. Jonkinlainen vahvistus asialle saatiin IS:n artikkelissa, jossa Stadion-säätiön toimitusjohtaja Ari Kuokkanen ennakoi Huuhkajien paluuta. Palloliitto ei ole asiaa mitenkään kommentoinut, joten asiaa on tuskin vielä virallisesti sovittu.

Kuokkanen estimoi samassa artikkelissa syyskuun Wales-ottelun yleisökapasiteettia seuraavasti.

– Ehkä sellaiset 10000 katsotaa voidaan ottaa turvallisesti, Kuokkanen viittaa IS:n jutussa koronapandemian vaikutuksiin.

Syyskuun alkuun on yli kaksi kuukautta aikaa. Hallitus antoi julkilausuman, jonka mukaan jääkiekon SM-liiga voitaisiin aloittaa lokakuussa ilman mitään rajoituksia – ja jääkiekko on sisälaji. Jo aiemmin arvioitaessa yleisötapahtumien rajoituksia, ollaan tuotu selvästi esille se, että ulko- ja sisätilojen välinen ero on huomattava. Tuntuukin varsin oudolta, että toimitusjohtajatasolla aletaan yleisömääräspekulointi jo tässä vaiheessa, ilman päivitettyjä linjauksia. Järkevämpää olisi varmaankin ollut kommentoida, että ”ensimmäisessä vaiheessa voitaisiin ehkä laittaa tietty määrä paikkoja myyntiin ja sitten tilanteeseen voidaan reagoida sen mukaan, miten määräykset ja suositukset elävät”.

Joka tapauksessa, toivottavasti Huuhkajat pääsee pitkästä aikaa kotiin syyskuussa, olkoonkin, että Markku Kanervan johdolla Tampereella ja Turussa sekä Töölön Bolt-areenalla saavutettiin historiallisia tuloksia.