Huuhkajakippari ei kaipaa lisälomia – Ennemmin maajoukkuereissuilla: ”Tämä joukkue on kuin perhe”

© Kuva: Juha Tamminen

Tim Sparv toimii Huuhkajien kipparina ja on aina raahautunut mukaan maajoukkuereissuille, vaikka ei ole aina täysin terveiden kirjoissa ollutkaan.

Muutama kokeneempi A-maajoukkueen runkopelaaja on päättänyt maajoukkueuransa ja keskittynyt seurajoukkueen peleihin, kun ikää on tullut mittariin ja kroppa ei välttämättä kestä kuormitusta niin kuin nuorena. Myös perheet ovat alkaneet painamaan vaakakupissa ja pienet maajoukkuetapahtumien aikana siunaantuvat minilomat ovat olleet tervetulleita hengähdystaukoja. 33-vuotias Sparv ei hengähdystaukoja kaipaa.

– Maajoukkuetoimintaan on pakko sitoutua sataprosenttisesti, jos haluaa menestyä. Kun on maajoukkuetauko, seurajoukkuekaverit lähtevät viiden päivän lomalle, mutta se ei kiinnosta minua. Haluan mieluummin lähteä maajengin mukaan. Maajoukkue on todella iso osa identiteettiäni, tärkeä osa elämääni. Tämä joukkue on kuin perhe, Sparv ylistää Me mennään kisoihin -kirjassa.

Sparvilla alkaa olla kunnioitettava lukema ikämittarissa, mutta 33-vuotias Huuhkajakippari ei edes pohdi lopettamista A-maajoukkueessa.

– En ole vielä valmis lopettamaan maajengissä. En ole missään vaiheessa miettinyt sitä. Kun joskus lopetan Huuhkajissa, se tulee olemaan todella vaikeaa ja surullista – varmasti yhtä vaikeaa kuin ylipäätään jalkapallon lopettaminen. Sitten kaipaan varmasti pelejä, mutta vielä enemmän tulen kaipaamaan yhdessäoloa. Tässä joukkueessa on loistavia tyyppejä. On suuri kunnia olla heidän kanssaan samassa joukkueessa edustamassa Suomea.

– Tällä hetkellä haluan ilman muuta olla mukana maajoukkueessa. En usko, että lopettaisin peliajan takia, mutta loukkaantumiset ovat olleet ongelma. Olen muutaman kerran tullut maaotteluista loukkaantuneena takaisin Tanskaan, ja siitä minulla on ollut vähän huono omatunto, koska haluan totta kai tehdä asiat hyvin myös seurajoukkueessa. Tuntuisi kuitenkin liian aikaiselta lopettaa Huuhkajissa, Sparv toteaa.

Lähde: Tietokirja Me mennään kisoihin (Tammi)