Jalkapallon MM-kisojen puolivälierissä nähdään perjantai-iltana todellinen herkkupala, kun Brasilia ja Belgia taistelevat paikasta välieriin. Ylen MM-studiossa asiantuntijana urakoiva Huuhkaja-legenda Petri Pasanen kertoo Viafreen haastattelussa, että Brasilia-Belgia on juuri sellainen ottelu, jonka hän halusi MM-kisoissa nähdä.

Mestarisuosikkina turnaukseen lähtenyt Brasilia jäi turnauksen avausottelussaan Sveitsiä vastaan 1-1-tasatulokseen, mutta on sen jälkeen rullannut kolmeen perättäiseen 2-0-voittoon, joista viimeisin tuli maanantain neljännesvälierässä. Brasilian ja Belgian ottelu on kahden kovan maan kohtaaminen, mutta siinäkin ennakkosuosikin viittaa sovitellaan brassipelaajien harteille.

– Kyllä minä näkisin, että tie maailmanmestaruuteen menee vain Brasilian yli tässä turnauksessa. Joka kerran, kun se hyökkäysnelikko saa pallon vastustaja alkaa tärisemään. Ja puolustussuuntaan kun Brasilia itse menettää pallon, siellä on aina vähintään viisi pelaajaa ottamassa vastaan, Pasanen totesi Viafreen haastattelussa.

Takavuosina Brasiliaa ei totuttu ylistämään puolustuspelaamisen vuoksi, mutta nyky-Brasiliassa tilanne on toinen.

– Valmentaja Tite on luonut aivan upean systeemin, mikä pitää huolen siitä että Brasilia puolustaa hyvin. 25 peliä hänen alaisuudessaan ja kuusi päästettyä maalia. Minusta se kertoo aika paljon, Pasanen kertoi yleisölle O’Learys Bakersissa.

Belgia on ottanut matkallaan puolivälieriin pelkkiä voittoja, mutta 12 tehdyn maalin vastapainona omassa päässä verkko on heilunut neljä kertaa. Maanantain neljännesvälierässä Japani oli matkalla todelliseen jymy-yllätykseen, mutta Belgia nousi sillasta ja 0-2-tappioasemasta tasoihin ja lopulta jatkoon lisäajalla tulleella Nacer Chadlin vastaiskumaalilla. Mikäli Roberto Martinezin valmentama ryhmä ei ota Japani-ottelusta opikseen, povaa pitkän kansainvälisen uran puolustajana tehnyt Pasanen Belgialle suuria vaikeuksia Brasilian käsittelyssä.

– Belgia on näyttänyt, miten fantastinen joukkue on hyökkäyssuuntaan. Mutta varsinkin Japania vastaan he näyttivät, että etenkin vasemmalla laidalla oli aika paljon tilaa. Takashi Inuilla oli aika usein yksi vastaan yksi -tilanne Thomas Meunieriä vastaan. Jos Neymar on yhtään katsonut tätä peliä ja saa samalla lailla aikaa ja tilaa, niin sitten on kyllä kiire, Pasanen toteaa.

Mestarisuosikkia Pasanen ei suostu tässä vaiheessa veikkaamaan, mutta toivefinaalin perusteella hän vaikuttaa liputtavan perjantain puolivälierässä Belgian puolesta.

– Kaavion vasemmalta puolelta ottaisin finaaliin Belgian ja toiselta puolelta Englannin. Sanotaan näin, Pasanen totesi.

Brasilia-Belgia-ottelu alkaa perjantaina klo 21.00. Englanti kohtaa puolivälierissä Ruotsin lauantaina klo 17.00 alkavassa ottelussa.

Petri Pasanen kommentoi haastattelussa MM-kisoja ja Suomen jalkapallomaajoukkueen nykytilaa syksyllä alkavan Nations Leaguen alla. Haastattelu on katsottavissa kokonaisuudessaan Viafreessä.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät ensi syksystä alkaen Viasatilla ja Viaplayssa. Kaikki Huuhkajien ottelut ovat myös vapaasti katsottavissa Viafreessä.