Liettuan pääsarjaseura FK Panevezys sijoittui viime kaudella 10. sijalle sarjassa ja kaipasi ennen kaikkea lisävoimaa hyökkäykseensä. Seura onnistuikin iskemään todelliseen kultasuoneen – tai kuvitteli näin.

Panevezysille tarjottiin ”Angolan maajoukkuehyökkääjää ja tähtipelaajaa” Barkley Miguel-Panzoa, joka oli kausina 2010-12 latonut Queen’s Park Rangersille Englannin Championshipissa peräti 45 maalia 38 ottelussa. Sopimus syntyi pikavauhtia ja seura esitteli ylpeänä kaappauksensa.

Viikkoa myöhemmin Panevezysille selvisi kuitenkin asian oikea laita. Seura oli tarkistanut tiedot pelaajasta mistäpä muualtakaan kuin Wikipediasta ja ne osoittautuivat totaalisen vääriksi.

Miguel-Panzo ei ole sen enempää maajoukkuepelaaja kuin koskaan QPR-paidassakaan pelannut. Kokemusta hänellä on toki Englannista, mutta liigan ulkopuolisesta Wokingista. Lisäksi hän on pelannut Ranskan kakkosessa US Orleansissa sekä viimeksi Ruotsissa, jossa hän on edustanut Superettanissa Syrianskaa ja vielä alemmalla sarjatasolla Oskarshamn AIK:ta.

Miguel-Panzo on siis eittämättä jalkapalloilija, mutta kaikkea muuta kuin se pelaaja jonka Panevezys luuli hankkineensa. Angolalaisella on melkoisesti todistettavaa sarjakauden Liettuassa käynnistyessä keväällä.