Pittsburgh Penguins on voittanut ”Sydney Crosby – Jevgeni Malkin” -aikakaudellaan kolmesti Stanley Cupin. Kaksikon lisäksi Pittsburghin kolmoismestaruudessa olivat mukana myös maalivahti Marc-Andre Fleury sekä Chris Kunitz, joka oli päässyt mestaruuden makuun jo Anaheimissa. Viides kolmen Pittsburgh -mestaruuden mies on huippupuolustaja Kris Letang. Se, että mies pääsi 2017 pokaaliin mukaan, ilman erityisanomusta, oli pienestä kiinni.

Letang pelasi runkosarjassa isoja minuutteja ja suuressa roolissa 41 ottelua – eli täsmälleen sen määrän, joka vaaditaan automaattiseen pääsyyn pokaaliin kaivettavaan nimilistaan. Loukkaantuminen piti joukkueen alakerran tukipilarin pois koko loppukauden. Todennäköisesti vähempikin ottelumäärä olisi riittänyt, sillä Pittsburgh olisi varmasti tehnyt erikoisanomuksen ikoninsa suhteen.

Sveitsiläispuolustaja Mark Streit sen sijaan pääsi pokaaliin nimenomaan erikoisanomuksen kautta. Jo uransa ehtoopuolella ollut entinen Islandersin ja Sveitsin maajoukkueen kapteeni siirtyi Philadelphiasta kesken kautta Pittsburghiin – nimenomaan täydentämään Letangin harventamaa puolustusta. Vastuuta tuli 19 pelissä runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä vain kolmessa ottelussa – eikä yksikään näistä peleistä ollut finaali, joten automaattisesti Streitin nimeä ei pokaaliin kaiverrettu. Kunnioituksesta yhtä sveitsiläisen jääkiekon esikuvaa kohtaan Penguins anoi lupaa kaiverrukseen ja sai sen.

Viasat ja Viaplay näyttävät ratkaisupelin Pittsburghin ja Nashvillen välillä torstaina. Suomalaisväriä on tarjolla paljonkin: Pekka Rinne taistelee kiekkokuumeeseen ”sairastuneen” Nashvillen maalilla ja joukkueessa olivat myös mukana Miikka Salomäki ja Juuse Saros. Pittsburghin paidassa Olli Määttä voitti uransa toisen Stanley Cupin, joten pokaali Streitin ja Letangin nimillä varustettuna piipahti myös Suomessa myöhemmin kesällä.