Eurooppa-liiga päättyi perjantaina Sevillan mestaruusjuhliin. Ottelun alussa näytti siltä, että ottelun suureksi sankariksi nousee Romelu Lukaku, Belgian supertähti, sillä hän teki jälleen maalin heti kättelyssä – kuten oli tehnyt kymmenessä edellisessäkin Eurooppa-liigan pelissä. Mutta tällä kertaa Hollannista lyötiin paremmaksi: avaukseen hieman yllättäen nostettu Luuk de Jong teki kaksi maalia ja näiden siivittämänä Sevilla nousi voittoon.

Draamaa tietysti lisäsi Lukakun osalta se, että hän teki vielä ottelun voittomaalin – omaan maaliin. Ilman Lukakua Inter olisi tuskin päässyt finaaliin asti, mutta nyt hänet muistetaan myös epäonnisesta omasta maalista.

Finaalin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Luuk de Jong.

– Valmentaja kertoi aamulla, että olen avauksessa. Kerroin hänelle pari päivää sitten, että olen aina valmis, De Jong kertoi UEFAn sivuilla.

– Pääpeli on spesialiteettini. Ensimmäisessä maalissa Navasin keskitys oli täydellinen ja onneksi sain sen sijoitettua etukulmaan. Toisessa tuli loistava pallo Banegalta – se oli erityinen maali.

Sevilla käynnisti ottelun jälkeen todelliset supermestaruusjuhlat tyhjällä Kölnin stadionilla. Voitto merkitsi joukkueelle paljon, niin myös Luuk de Jongille.

– Tämä on uskomatonta. Meillä oli turnauksessa kovia otteluita, mutta me pelasimme todella hyvin joukkueena. Me olemme kuin perhe – ei väliä, ketkä pelaajat, kaikki taistelevat toistensa puolesta, finaalin arvokkain pelaaja, Luuk de Jong, kertoi.