Hollanti kukisti pronssiottelussa Brasilian lukemin 3-0 ja jätti isäntämaan mitaleitta.

Arjen Robben pääsi karkaamaan Brasilian puolustukselta heti ottelun alussa 3. minuutilla ja Thiago Silva repi hollantilaisen viimeisenä puolustavana pelaajana maahan. Tilanne oli mielenkiintoinen, sillä Robben oli selkeästi avoimessa maalipaikassa ja rike tapahtui rangaistusalueen ulkopuolella. Tilanteesta olisi pitänyt tulla vapaapotku Hollannille ja punainen kortti Thiago Silvalle, mutta ottelun algerialainen päätuomari Djamel Haimoudi vihelsi pallon pilkulle ja näytti Silvalle keltaista korttia. Robin van Persie ampui komeasti rangaistuspotkun sisään ja vei Hollannin 1-0 johtoon. Brasilian puolustustyöskentely näytti ottelun alussa samalta, kuin mitä se oli Saksaakin vastaan ja Daley Blind vei Hollannin 2-0 johtoon kun ottelua oli pelattu 17 minuuttia. Brasilia alkoi päästä peliin kuitenkin mukaan ottelun edetessä ja joukkueella oli muutama todella hyvä paikkakin kaventaa lukemia, mutta 2-0 säilyi tauolle.

Toisen jakson alussa Brasilia piti palloa, mutta hyökkäykset olivat tuloksettomia. Molemmille joukkueille olisi kuulunut myös viheltää rangaistuspotku toisella puoliajalla. Blind kaatoi Oscarin noin 20 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta erotuomari näyttikin keltaista korttia sukeltamisesta Oscarille. Toisessa päässä Fernandinho kaatoi Robbenin selästäpäin hetkeä myöhemmin jälleen viimeisenä puolustavana pelaajana, mutta peli sai jatkua. Lisäajalla Hollannin Georginio Wijnaldum viimeisteli loppulukemiksi 3-0. Hollanti vaihtoi vielä ottelun viimeisillä minuuteilla maalilleen Michel Vormin, sillä hän oli ainoa pelaaja Hollannin joukkueesta ilman peliminuutteja turnauksessa.