MM-kisoissa nähtiin perjantai-iltana maalijuhlat, kun Hollanti murskasi B-lohkon avauspelissä Espanjan maalein 5-1 (1-1).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja hyviä maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä. Pelin ensimmäinen maali syntyi 26. minuutin kohdalla, kun Xabi Alonso ampui pallon alakulmaan rangaistuspotkusta. 11-metrinen tuomittiin hieman kevyin perustein, kun Diego Costa menetti tasapainonsa 16-alueen sisällä.

Jakson lopussa David Silva karkasi läpiajoon, mutta tulosta ei syntynyt. Jakson viimeisellä minuutilla Hollanti nousi tasoihin upealla osumalla. Daley Blindin pitkä syöttö tavoitti Robin van Persien, jonka taitava pusku painui yli Iker Casillasin.

Toinen jakso oli lähes täydellistä Hollannin näytöstä ja joukkue onnistui maalinteossa peräti neljästi.

53. minuutin kohdalla Blindin syöttö tavoitti 16-alueen sisältä Arjen Robbenin, joka harhautusten jälkeen laukoi pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin van Persie oli onnistua, mutta laukaus pamahti ylärimaan.

Hollannin 3-1-maalista vastasi toppari Stefan de Vrij, joka puski Wesley Sneijderin vapaapotkun takatolpalta sisään.

72. minuutin kohdalla Casillas menetti pallon huonon kosketuksen seurauksena – van Persie haistoi tilanteen ja pääsi laukomaan pallon lähes tyhjään maaliin.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Robben iski jälleen. Hollantilaispelaaja voitti kilpajuoksussa Sergio Ramosin ja harhautusten jälkeen laukoi pallon varmasti verkon perukoille.

Näin Hollanti jyräsi Espanjan maalein 5-1 ja näytti, että sillä on varmasti oma sana sanottavanaan taisteluun mestaruudesta.