Toisessa välieräottelussa pääsystä finaaliin kamppailevat tänään Hollanti ja Argentiina. Ottelu alkaa kello 23 Suomen aikaa.

Louis van Gaalin valmentama Hollanti on pelannut käytännössä jokaisessa ottelussaan erilaista jalkapalloa. Se on edennyt turnauksessa välieriin pelaamalla todella viisaasti. Alkulohkonsa vakuuttavasti voittanut ”Oranje” kukisti neljännesvälierissä Meksikon 2-1 ja puolivälierissä Costa Rican rangaispotkukilpailussa. Costa Ricaa vastaan Hollanti oli selkeästi parempi joukkue ja hallitsi peliä läpi ottelun. Maalinteko näytti kuitenkin olevan haastavaa tuossa ottelussa. Tänäänkään ei tule oranssipaidoilla olemaan helppoa ja paikoista pitää tehdä, jos mielii finaaliin. Joukkueen kokeneimmat pelaajat kuten Wesley Sneijder, Dirk Kuyt, Arjen Robben ja Robin van Persie ottavat varmasti vastuuta ja haluavat näyttää muille tiukassa paikassa.

Argentiina voitti myös lohkonsa puhtaalla pelillä. Neljännesvälierissä joukkue kaatoi Sveitsin jatkoajalla 1-0 ja puolivälierissä Belgian Gonzalo Higuainin tekemällä maalilla 1-0 varsinaisella peliajalla. Belgiastakaan ei ollut kunnon vastusta argentiinalaisille, mutta tänään he joutuvat tiukan paikan eteen. Hollanti kuuluu Euroopan kärkeen ja Argentiina saa ensimmäistä kertaa suuren jalkapallomaan vastaansa. Joukkueen peli ei ole ollut vakuuttavaa ja ratkaisijoiksi ovat nousseet lähinnä vain Lionel Messi sekä Angel Di Maria. Finaaliin Argentiinalla ei ole mitään asiaa, jos peli ei parane huomattavasti.

Hollanti vie ja Argentiina vikisee. Maracananãlla tullaan näkemään eurooppalaisfinaali samoin kuin neljä vuotta aikaisemmin Etelä-Afrikassa.