Hollannin ja Costa Rican välinen kamppailu ratkottiin lopulta rangaistuspotkukilpailulla, jossa oranssipaidat vetivät pidemmän korren.

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia molemmat joukkueet pelasivat hyvin rauhallisesti, eikä tilanteita nähty kummassakaan päädyssä. Robin van Persielle avautui kuitenkin avopaikka reilun 20 peliminuutin jälkeen, mutta Keylor Navas Costa Rican maalilla venyi huipputorjuntaan. Wesley Sneijder pääsi ampumaan vielä irtopallosta, mutta Navas hoiti tuonkin laukauksen. Seuraavan kerran Hollanti tuli ryminällä puolen tunnin pelin kohdalla. Memphis Depay pääsi avopaikkaan, mutta Navas selvitti tilanteen jälleen. Costa Rican ainoa tilanne ensimmäisellä jaksolla syntyi hetkeä myöhemmin erikoistilanteesta. Maaleja ei ensimmäisellä puoliskolla nähty ja siitä Costa Rica saa kiittää maalivahtiaan.

Toisellakaan jaksolla peli ei tarjonnut viihdettä katsojille. Hollanti pyrki luomaan paikkoja ja hallitsi palloa, mutta käytännössä jokainen joukkueen hyökkäys päättyi lopulta paitsioon. Costa Rican paikat toisellakin puoliskolla syntyivät erikoistilanteista. Sneijder ampui hienon vapaapotkun noin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta tolppa pelasti Costa Rican tällä kertaa. Hollannille syntyi vielä loistopaikka lisäajalla, mutta Costa Rican puolustus selvitti van Persien vedon maaliviivalta. Ottelun varsinaisella peliajalla ei siis nähty maaleja ja välieräpaikkaa lähdettiin ratkomaan jatkoajalle.

Jatkoajan ensimmäisellä jaksolla ei nähty tilanteita. Hollanti piti palloa, mutta maalipaikkoja ei syntynyt. Costa Ricalla oli ensimmäinen tilanne Hollannin maalilla jatkoajan 115. minuutilla. Seuraavasta hyökkäyksestä Costa Ricalle aukesi jälleen avopaikka, mutta Hollannin maalilla Jasper Cillesen puolestaan venyi hienoon jalkatorjuntaan. Sneijder pommitti heti perään toisessa päässä rangaistusalueen vasemmasta kulmasta kovan laukauksen ylärimaan. Hollanti vaihtoi aivan jatkoajan lopussa Cillesenin tilalle Tim Krulin maaliin rangaistuspotkuja varten. 120 minuutin aikana ei nähty maaleja, joten ratkaisua haettiin rangaistuspotkukilpailusta.

Hollanti voitti rangaistuspotkukilpailun 4-3, kun Costa Rican joukkueesta Bryan Ruiz ja Michael Umana epäonnistuivat omissa yrityksissään, Tim Krulin torjuessa kummankin pelaajan laukaukset. Louis van Gaalin taktinen vaihto osoittautui todella hyödylliseksi. Hollanti eteni jälleen välieriin ja saa vastaansa Argentiinan. Ottelu pelataan ensi keskiviikkona 9. heinäkuuta.