Hollannin entinen tähtipelaaja Clarence Seedorf hehkuttaa maamiestensä edesottamuksia Brasilian kisoissa. Joukkueen suurimmaksi vahvuudeksi hän ei listaa Robin van Persietä tai Arjen Robbenia, vaan herrasmiehen vaihtopenkin päästä.

Hollanti avasi MM-kisat murskaamalla Espanjan 4-1. Lohkovaiheen saldo oli kolme voittoa kolmesta ottelusta. Viimeinen taisto Chileä vastaan käytiin puolustuksen kautta, mutta muuten oranssit ovat vyöryttäneet hyökkäyksiään vauhdilla ja railakkaasti.

MM-kisojen välieriin vuonna 1998 Hollannin paidassa edennyt Clarence Seedorf näkee päävalmentaja Luis van Gaalin roolin ryhmässä poikkeuksellisen tärkeänä.

– Hollannin vahvuus hyökkäyksessä on ollut ratkaisevaa voitoissa tähän mennessä. Olemme kuitenkin nähneet lahjakkaampienkin Hollannin maajoukkueiden epäonnistuvan suurissa turnauksissa, Seedorf toteaa BBC:n kolumnissaan.

– Niin voi käydä lahjakkuuden puolesta nytkin. Ratkaisevaa on pelaajien henkinen vahvuus ja kuinka he toimivat ryhmänä. Van Gaalin alaisuudessa joukkue näyttää tiiviiltä ja työskentelee yhdessä. Tähän lisättynä hänen taktinen vahvuutensa, siinä on hyvä pohja menestyksen jatkumiselle Brasiliassa.

Seedorf hehkuttaa toki kirjoituksessaan myös puukenkämaan pelaajistoa. Suurimmat tähdet ovat vastanneet odotuksia.

– Robin van Persie ja Arjen Robben ovat olleet fantastisia. Wesley Sneijder on myös jälleen hyvässä kunnossa ja Nigel de Jong on ollut varmaotteinen. Nuoret, vähemmän tunnetut pelaajat ovat olleet hyviä. Espanjaa vastaan he pelasivat yli tasonsa.

Hollanti voitti alkulohkonsa ja jatkaa pudotuspelejä Meksikoa vastaan.