HJK kohtaa torstai-iltana Eurooppa-liigan viimeisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa tanskalaisen Silkeborgin. HJK pääsee toiseen osaotteluun 1-0-johdossa.

HJK voitti viime viikolla pelatun ottelun kotikentällään ja petasi itselleen näin loistavat lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. HJK on matkalla kaatanut Mestarien liigan karsinnoissa latvialaisen RFS:n sekä Eurooppa-liigan karsinnoissa slovenialaisen Mariborin. Tshekkiläinen Plzen oli liian kova Mestarien liigan toisella karsintakierroksella.

Muun muassa Ruudun asiantuntijana toimiva jalkapallovalmentaja Marko Rajamäki pitäisi HJK:n paikkaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa kovana suorituksena.

– Olisi iso paukku. Pitää muistaa, että HJK on pelannut itse itsensä tähän asemaan. Se oli erittäin tärkeä voitto siellä Riiassa. Se meni rimaa hipoen, että he pääsivät siitä ensimmäisestä otteluparista voitolla jatkoon. Se oli iso voitto. Sitten oli tshekki Plzen vastassa ja siinä näkyi tasoero. HJK hävisi sen pelin selkeästi, Rajamäki toteaa Veikkausliiga-podcastissa.

Vaikka HJK häviäisi Silkeborgille, niin se on jo varmistanut paikan Konferenssiliigan lohkovaiheessa toisena vuotena peräkkäin. Eurooppa-liiga on kuitenkin vielä astetta kovempi sarja.

– Nyt nähdään toivon mukaan yllätys ja se olisi huikea suoritus, jos HJK pääsisi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Mutta pitää muistaa, että käy miten käy, niin kaksi vuotta peräkkäin lohkovaiheeseen, niin se on iso suoritus. Iso merkitys taloudellisesti ja iso merkitys siihen, miten HJK pystyy investoimaan taloudellisesti tuleviin joukkueisiin. Käy miten käy, on se Konferenssi-liigan tai Eurooppa-liigan lohkovaihe, niin se on jo iso onnistuminen. Tästä syystä uskon, että HJK satsaa vahvasti Veikkausliigan loppukauteen, että voittaisi mestaruuden myös tänä vuonna, Rajamäki arvioi.

Rajamäen Veikkausliigakierroksen ennakoinnin voi kuunnella kokonaisuudessaan Veikkausliiga-podcastista. Mukana myös Petteri Forsellin haastattelu.