Viasatin ja Viaplayn asiantuntija Mika ”Hirvi” Kottila uskoo, että jalkapalloväen peukut ovat pystyssä Dortmundin puolesta niin Saksassa kuin muualla maailmassa tiistain ottelussa Dortmund-Bayern. Poikkeuksena tietysti Bayernin kannattajat.

– Tietysti Pasi Rautiainen toivoo Bayernia. Mutta muuten on selvää, että kaikki haluavat, että ratkaisua ei tule ja jännitys säilyy. Uskon, että tähän on myös mahdollisuus, Kottila arvioi ”Der Klassikeria”.

Ottelu pelataan tunnetuista syistä tyhjällä stadionilla. Kottilan mukaan asialla ei ole juuri merkitystä, puoleen tai toiseen.

– Bayern on tottunut pelaamaan melussa vieraskentällä, myös Dortmundissa. Jos heiltä kysyisi, olen varma, että he olisivat mieluummin pelanneet täyden ”Keltaisen seinän” edessä kuin tyhjän. Heitä olisi varmasti motivoinut ajatus siitä, että laitetaan nuo hiljaiseksi… En siis näe, että tyhjä katsomo olisi mitenkään selvä etu Bayernille, Kottila sanoo.

– Dortmund osaa myös varmasti asennoitua aivan oikein tavallisuudesta poikkeavaan tilanteeseen. Kaikilla on nyt ollut kaksi kierrosta aikaa tottua asiaan.

Kottila näkee pelillisesti myös hyviä puolia siinä, ettei yleisöä ole peleissä.

– Tietyt turhat torikokoukset ovat pois. Ja filmaukset ovat kadonneet. Toivottavasti tämä suuntaus jatkuu senkin jälkeen, kun katsomot taas avautuvat, Kottila miettii.

– Tietysti olisi hienoa, että tupa olisi täynnä, mutta näin nyt mennään. Olen varma, että tulemme näkemään loistavan ottelun.

Viasat ja Viaplay näyttävät kanavillaan ”Der Klassikerin” tiistaina. Ottelu alkaa kello 19.30 ja ennakkostudio puoli tuntia aiemmin.