Vuosi 2021 ei ole alkanut Leverkusenin kannalta kovin ruusuisesti. Oikeastaan alamäki alkoi jo viime vuoden lopulla, kun Bayern voitti silloin kärkipaikalla olleen Leverkusenin viime hetkien maalilla ottelussa, josta Leverkusen olisi ansainnut ainakin pisteen. Nyt tilanne on muuttunut: Leverkusen on jo 13 pistettä kärkijoukkue Bayernin perässä ja kakkossija on kuuden pisteen päässä. Loistavissa asemissa ollut ”Werkself” on ajautunut huipputasaiseen ryhmään taistelemaan euro-paikoista ja Mestarien liigan paikoista.

Lauantaina Leverkusen hävisi RB Leipzigille. Sitä edellisellä kierroksella tuli turpiin Wolfsburgilta. Sitä ennen vuoden 2021 otteluista oli saldona yksi voitto, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Yhteensä vuoden 2021 tilastona on siis voitto, tasapeli ja neljä tappiota!

Erityisesti joukkueen tehot ovat kadonneet hämmentävästi. Vuoden kuusi ottelua on tuonut vain neljä tehtyä maalia – ja se on vähän joukkueelta, joka tunnetaan vahvasta hyökkäyspelistään.

Vielä Leverkusen on hyvissä asemissa euro-paikkataisteluita ajatellen. Ennen joulua jopa pohdittiin, että saadaanko vähemmän mairitteleva lempinimi ”Neverkusen” viimein historiaan, mutta mestaruusjuna on synkän tammikuun myötä jo kadonnut näköpiiristä.

Bundesliigan 19. pelikierros pelataan loppuun sunnuntaina kahdella ottelulla. V sport kanavien sekä Elisa viihde Viaplayn kautta voi seurata, kun 16.30 kohtaavat FC Köln ja Bielefeld ja 19.00 ovat vastakkain Wolfsburg ja Freiburg.