HIFK:n jääkiekkojoukkue on siirtynyt yksilöharjoittelusta pariharjoitteluun. Joukkueen uusi fysiikkavalmentaja, Jussi-Pekka Kurtti, avaa tämän hetken harjoitustilannetta HIFK:n verkkosivuilla.

– Vähintään erikoinen startti ollut, Kurtti kertoo haastattelussa.

– Alkuun tuntui erikoiselta, kun en päässyt tapaamaan koko porukkaa kerralla. Toisaalta nyt on ollut paljon kahdenkeskistä aikaa pelaajien kanssa, mikä on ollut todella hyvä. Se on harvinaista luksusta joukkueurheilussa. Normaalisti saattaa mennä syksyyn ennen kuin pääsee tutustumaan urheilijaan.

Vallitseva tilanne on johtanut tähän, mutta Kurtti näkee tilanteessa myös positiivisen puolen.

– Nyt olen saanut valmentaa yksilöitä, olen päässyt testaamaan heitä henkilökohtaisesti ja päässyt näkemään mistä kukakin syttyy treenaamisessa. Olen tutustunut jätkiin kunnolla ja se on ollut ehdottomasti vahvuus tässä tilanteessa.

Alkaneissa pariharjoitukset on otettu joukkueessa vastaan ilolla. Mikäli tilanne sallii, pikapuoliin saatetaan palata isompiin ryhmiin.

– Alussa jokainen treenasi itsekseen sillä varustuksella mitä oli käytössä. Laadin treeniapplikaatioon harjoitusohjelmat ja kuvasin liiketekniikkavideot. Nyt ollaan siirrytty siihen, että tapaan pelaajia pareittain noin kaksi kertaa viikossa, minkä lisäksi jokainen treenaa itsenäisesti. Seuraavassa vaiheessa siirrymme harjoittelemaan neljän hengen porukoissa kolmesti viikossa ja viikon loput treenit suoritetaan itsenäisesti, Kurtti sanoo HIFK:n sivuilla.

Myös pelaajistossa siirtyminen pariharjoitteluun on otettu tervetulleena vastaan. Tuoreessa Suplan ”Karanteenipäiväkirjat” -podcastissa kokenut Jesse Saarinen kertoi, että hyvillä mielin siirryttiin uuteen vaiheeseen.

– Tosi hyvä – onhan kiva aina päästä näkemään joukkuekavereita. Aika vähän on oltu tekemisissä, Saarinen sanoi podcastissa.

– Oli tosi mukavaa.

Lähteet: HIFK:n verkkosivut, Suplan ”HIFK – Karanteenipäiväkirjat” -podcast