HIFK:n Pikkarainen: ”Tämä on tuhannen taalan paikka”

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen vieraili Suplan tuoreessa Liiga -podcastissa. Pikkarainen kävi läpi viime kautta ja kertoi joukkueen kuulumisia sekä tulevaisuuden näkymiä.

Pikkarainen käy läpi myös niitä haasteita, jotka johtuvat siitä, että seuraavaa rakennetaan ilman, että edellinen tarina päättyi.

– Alussa tulee määrätty tyhjyys. Negatiiviset tunteetkin ovat aika iso voimavara, kun ne käsitellään oikein. Meille jäi nälkää ja näyttämisen halua, ja se on iso voimavara varsinkin tällaisena aikana. Epävarmuus tulee tietenkin jatkumaan, kun emme tiedä, minne mennään. Sitäkin tärkeämpää on pystyä maalaamaan niitä kuvia pelaajille, Pikkarainen kertoi Liiga –podcastissa.

– Yksilövalmennuksesta kun on puhuttu, niin ihminen on kiinnostunut kehittämään itseään, ja tarvitsee turvaa tällaisena aikana. Tämä on tuhannen taalan paikka siihen, Pikkarainen vakuuttaa.

HIFK toivoo, että koko joukkue saadaan kasaan elokuun alussa. Sitä ennen joukkue harjoittelee käytännössä erillään.

– Elokuun alku on kaikilla toiveissa, että pääsisimme silloin tekemään yhdessä juttuja. Joukkueurheilija kaipaa joukkuekavereita ja ympäristöä, jossa päästään toimimaan. Silloin on varmasti innokkaita kavereita joka puolella Suomea, Pikkarainen sanoi.

Uskoa parempaan aikaan joka tapauksessa on. Pikkarainen pohtii, että kaikki paha loppuu aikanaan.

– Siihenhän meidän pitää uskoa. Ennemmin tai myöhemmin ne pelit alkavat, ja silloin pitää olla valmiita, Pikkarainen pohti Suplan Liiga -podcastissa.