HIFK:n juniori vei ”Raipelta” puikot – ”Se oli ensimmäinen naksahdus selkärangassa”

© Kuva: Ilari Savonen

HIFK:n verkkosivut näyttävät viikonlopun aikana klassikko-otteluina vuoden 1998 finaalipelit. Finaaleita muistelee erikoishaastattelussa silloinen päävalmentaja Erkka Westerlund, joka aisaparinsa Raimo Summasen kanssa johti helsinkiläiset 1998 mestaruuteen ja seuraavalla kaudella hopealle.

HIFK:n nimivahva joukkue eteni 1998 finaaleihin asti. Vastassa oli Ilves, joka oli aiheuttanut HIFK:lle päänvaivaa runkosarjan aikana.
HIFK voitti ensimmäisen finaalin kotonaan 2-0, mutta sitten kaikki rävähti kohdalleen. Toisessa finaalissa Tampereella Ilves jäi jalkoihin maalein 7-1.

– Tehtiin tarkat analyysit Ilveksestä. Latauduttiin todella hyvin. Hakametsä jää oli iso kuin lentokenttä, se vaatii oman pohtimisen, Westerlund sanoo nyt.

Ottelun ratkaisu tapahtui toisessa erässä, kun nimivahvan HIFK:n kenties nimettömin pelaaja, nykyään joukkueen valmennusjohdossa toimiva Kari Kalto, teki näyttävän yksilösuoritusmaalin. Junioreista nostettu Kalto vei HIFK:n 3-0 johtoon.

– Tampereen peli kulminoitui loppujen lopuksi Kalton 3-0-maaliin. Se oli ensimmäinen naksahdus Ilveksen selkärangassa.

– Vielä kun Kalto harhauttaa puikoista vanhan maestron ja Ilves-johtajan Helmisen Raipen ja tekee siitä sitten harhautusmaalin… Oli sellaista lopun alkua, Westerlund arvioi.

Kolmas finaali pelattiin Helsingissä. Ilves tuli vahvalla taisteluilmeellä, mutta loppujen lopuksi HIFK voitti ottelun Olli Jokisen jatkoaikamaalilla. Seuraavalla kaudella Westerlund vei Summasen kanssa joukkueensa taas finaaleihin, mutta TPS oli tuolloin parempi. HIFK-pestiään kokenut ja arvostettu jääkiekkovalmentaja muistelee yhä hyvällä.

– Ikimuistoinen posti, vieläkin omalla urallani vaiherikkain ja värikkäin kausi – tai kaudet – mitä on osunut. Sanotaanko, että joka päivä tapahtui sen kahden vuoden aikana.

– Muistan näitä kahta kautta todella lämmöllä. Iso arvostuksen paikka, että on päässyt valmentamaan isoa HIFK:ta, Westerlund kertaa.

Lähde: HIFK:n klassikkopelitHIFK:n klassikkopelitHIFK:n klassikkopelit


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.