HIFK:lle kova sopimus

© Kuva: Juha Tamminen

Keskikenttäpelaaja Sakari Mattila, 30, siirtyy HIFK:hon norjalaisesta Fredrikstad FK:sta.

Viimeiset kuusi kautta ulkomailla pelanneen Mattilan sopimus HIFK:n kanssa kattaa seuraavat kolme kautta, eli aina kauden 2022 loppuun saakka. Puolustavan keskikenttäpelaajan pelipaikan lisäksi Mattila pystyy myös pelaamaan keskuspuolustajana.

Mattila on kokenut pelaaja, joka on Suomen lisäksi pelannut uransa aikana Italian, Sveitsin, Norjan, Englannin ja Tanskan pelikentillä. Seurajoukkuetasolla hän on edustanut muun muassa Udinesen, Ascolin, AC Bellinzonan ja Fulhamin organisaatioita. Mattila on myös tuttu suomalaiselle jalkapalloyleisölle maajoukkueiden riveistä, sillä hän on edustanut Suomen maajoukkueita aina U15-poikien ikäluokasta aikuisten tasolle asti. Veikkausliigassa Mattila on edustanut HJK:ta kausien 2008, 2012 ja 2013 aikana.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on erittäin iloinen nyt julkaistusta pelaajasopimuksesta.

– Sakari Mattila tuo meille todella paljon johtajuutta ja kokemusta, jonka lisäksi hänellä on myös paljon haluja olla tässä meidän projektissa mukana, ja viemässä HIFK:ta eteenpäin. On todella hienoa saada joukkueeseen pelaaja, joka myös oli halukas sitoutumaan HIFK:hon pidemmäksi aikaa, Lönnström kommentoi HIFK:n verkkosivuilla.

Lähde: HIFK:n verkkosivut