Entinen huippupeluri Tobias Salmelainen aloitti HIFK:n urheilujohtajana marraskuussa 2017.

IFK:n Liigajoukkueessa on pelannut tällä kaudella kahdeksan alle 20-vuotiasta IFK:n omaa kasvattia. 17-vuotias Niklas Nordgren nousi suuremmankin yleisön tietouteen, kun hän teki debyytissään CHL-ottelussa Comarch Cracoviaa vastaan hattutempun. Miro Heiskanen, 18, pelaa jo toista kauttaan liigatasolla. Teemu Engberg, Janne Hämäläinen, Juha Jääskä ja Elias Ulander on nähty tällä kaudella IFK:n kokoonpanossa säännöllisesti ja lisäksi Tobias Winberg ja Lauri Kulmala ovat tehneet tällä kaudella Liigadebyyttinsä.

IFK:n urheilujohtaja Salmelainen tähtää siihen, että jatkossa omia kasvatteja on yhä enemmän Liigajoukkueen riveissä.

– IFK:n pelaajarungon täytyy tulevaisuudessa rakentua meidän omista pelaajistamme, Salmelainen täräyttää IFK:n verkkosivujen laajassa haastattelussa.

– Pelaajapolkumme on kunnossa. Se mitä meidän täytyy kehittää, on suunnitelmallisuus. Mitä nuori pelaaja voi IFK:ssa pelatessaan olla? Emme tee sopimusta vain sopimuksen tekemisen takia, vaan on ensisijaisen tärkeää nähdä jotain erityistä joukkueeseen valittavassa pelaajassa.

– Meidän on nähtävä milloin nuoresta pelaajasta voi tulla meille liigajoukkueen runkopelaaja: Pystyykö hän olemaan top4- pakki, top6-hyökkääjä tai kolmosketjun hyökkääjä? Lisäksi täytyy olla rohkea ja sitoutua puskemaan nuoria pelaajia eteenpäin heidän urallaan, Salmelainen painottaa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut