HIFK-maalivahti kävi operaatiossa – ”Korjattiin vähän räpyläkättä”

© Kuva: Juha Tamminen
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

HIFK:n Liiga-kausi päättyi hopeamitalien pokkaamiseen 26. huhtikuuta. Koko kauden ennakko-odotuksiin nähden mitalisija on kelpo tulos, mutta ihan vielä hopea ei ole ainakaan kaikkien pelaajien mielissä kirkastunut.

– Kyllä finaalisarjan häviäminen edelleen vähän painaa mieltä, IFK-maalivahti Kevin Lankinen myöntää Arvokisat-sivuston haastattelussa.

IFK-pelaajat palaavat joukkueharjoituksiin toukokuun lopussa. Siitä alkaa muutaman viikon tehojakso, ja heinäkuuksi palataan omatoimiseen treeniin.

Lankisen vasen käsi on vielä hetken aikaa kantositeessä pienen operaation jäljiltä.

– Korjattiin vähän räpyläkättä parempaan kuosiin, ”Keke” virnistää.

Lankinen jakoi torjuntavastuuta saman ikäisen (21) Ville Husson kanssa kahden viime kauden ajan. Lankinen pelasi otteluista noin kolmasosan.

Nyt Husso siirtyy vahvan kauden jälkeen St. Louis Bluesin organisaatioon, ja Lankisen vakaana aikomuksena on lunastaa IFK:n ykkösveskarin tontti.

Lankisella ei vielä ole NHL-varausta, mutta New York Islandersin viime kesän kehitysleirin jäljiltä yhteydenpito Pohjois-Amerikan suuntaan on ollut tiivistä.

– Hyvin tarkasti he ovat seuranneet pelejäni, ja kun organisaation edustajia kävi nuorten MM-kisojen aikaan Suomessa, silloin käytiin keskusteluja, Lankinen paljastaa.

HIFK:n ensi kauden ensimmäinen virallinen ottelu on CHL-peli Sveitsissä EV Zugia vastaan 26. elokuuta.

Pekka Mäntylä

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!