Helmareiden valmennusryhmä vahvistuu – ”Mahtavaa”

© Kuva: Getty Images

Helmarit valmistautuu kesällä 2022 Englannissa pelattaviin EM-kisoihin.

Naisten A-maajoukkueen valmennusryhmä vahvistuu. Uusina valmentajina Anna Signeulin valmennusryhmään liittyvät Rosa Lappi-Seppälä ja Ann-Helen Grahm.

– Joukkueen taustalla on todella tärkeä tehtävä. Meillä on mahtava tiimi täynnä kokemusta. On mahtavaa, että meillä oli mahdollista vahvistaa valmennusryhmäämme kahdella apuvalmentajalla. Otteluita ajatellen on tärkeää, että meillä on ylimääräinen silmäpari katsomossa, Signeul iloitsee.

Lappi-Seppälä on valmentanut Kansallisessa Liigassa pelaavaa Honkaa kaudesta 2019. Valmennuskokemusta Lappi-Seppälällä on myös alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueesta ja tyttöjen aluevalmennuksesta Etelä-Suomen alueella. Pelaajaurallaan Lappi-Seppälä voitti Suomen mestaruuden kahdeksan kertaa ja pelasi myös Belgiassa, Yhdysvalloissa ja Italiassa.

– Hänellä on moninainen pelaajaura ja hänellä on kokemusta myös menestymisestä. Hän ymmärtää pelaajien kokemia haasteita. Hän tuo paljon arvokasta pelaaja- ja valmennuskokemusta ryhmäämme, Signeul riemuitsee.

Lappi-Seppälä jatkaa FC Hongan päävalmentajana kauden loppuun.

Ann-Helen Grahm on työskennellyt joukkueen tarkkailijana jo vuodesta 2017. Uefa Pro -valmennuslisenssin omaava Grahm kuului Signeulin valmennusryhmään myös Skotlannissa, missä Signeul valmensi ennen Helmarit-pestiään.

– Ann-Helenilla on rutkasti kokemusta naisten jalkapallosta Euroopassa. Hän oli Ruotsin apuvalmentaja MM-kisoissa 2011 ja vuotta myöhemmin Lontoon olympialaisissa. Skotlannissa hän toimi apuvalmentajana 9 vuoden ajan ja oli mukana myös EM-kisoissa 2017, Signeul avaa.

Kristoffer Weckström aloitti huhtikuun alussa joukkueen fyysisenä valmentajana.

– Kristofferilla on mahtava kokemus jalkapallosta niin pelaajana kuin fyysisenä valmentajanakin. Kristoffer ei vain valmista pelaajia fyysisesti maaotteluihin, vaan työskentelee heidän kehityksensä kanssa myös maajoukkueen ulkopuolella, Signeul kertoo.

Lars Mosander toimii jatkossa joukkueen tarkkailijana. Tommi Laitila jatkaa maalivahtivalmentajana ja Jussi Laitinen palaa videoanalyytikon tehtäviin.

Päävalmentaja Anna Signeul jatkaa tehtävässään ainakin kesällä 2022 pelattavien EM-kisojen loppuun.

Lähde: Palloliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.