Avaustensa kanssa taistellut Matilda Castren 40:s PGA Championshipissa. Päätöspäivänä Castren pelasi kisan heikoimman kierroksen.

Sijalta 19 kauden kolmannen major-turnauksen PGA Championshipin viimeiselle kierrokselle lähtenyt Castren (+5) pelasi sunnuntaina tuloksen 77, joka tiputti hänet lopputuloksissa sijalle 40.

Kilpailun voitti Korean In Gee Chun tuloksella -5.

Kovassa tuulessa pelatun päätöspäivän tulostaso oli selkeästi muita päiviä heikompi. Myös kenttä oli viritetty haastavaan kuntoon.

– Tänään oli selkeästi vaikein päivä. Griinit oli ajettu nopeammaksi ja kovemmaksi. Oli vaikeaa pysäyttää palloa viheriöille, jos löi raffista tai myötätuuleen. Tulokset olivat aika paljon korkeampia tänään, 10 griiniosumaa päivän aikana lyönyt Castren sanoi tiedotteessaan.

Castrenin suurimmat haasteet sunnuntain kierroksella olivat tiipaikoilla, josta hän ei saanut palloaan peliin riittävällä tarkkuudella. Väyläosumia kertyi vain seitsemän kappaletta. Se vaikeutti peliä siitä eteenpäin.

– En oikein osunut draivilla latuun. Oli aika tuulinen päivä, ja oli vaikea löytää starttilinjoja. Meni ehkä vähän pää jumiin. Ja kun se starttilinja löytyi, en sitten osunut niihin. Se vaikeutti huomattavasti peliä. Lähestyin paljon raffeista ja välillä lyötiin välilyöntejä. Välillä etsittiin palloakin. Että sellaista tänään.

Major-turnauksen päätöspäivänä epäonnistuminen on turhauttavaa kaikille pelaajille, myös Castrenille. Etenkin takaysillä tulleet neljä bogia putkeen väylillä 13–16 olivat tuloksen kannalta myrkyllisiä.

– Ärsyttää tietenkin, että viimeisenä päivänä meni näin. Sellaista se on välillä, eikä sille mahda mitään. Golfia se on. Niinkin ärsyttävää kuin se on, niin tästä pitää vain jatkaa. Peli tuntuu tosi hyvältä. Sieltä voi tulla tosi hyviä kierroksia, mikä on positiivista, noin 43 000 dollaria kilpailusta ansainnut Castren pyöritteli.

– Ei vaan oikein osunut tänään. Ei ollut Matildan päivä. Tästä jatkuu taas parin viikon päästä.

V sport golf esittää naisten Euroopan kiertueen ja LPGA:n kilpailuja suorana lähetyksenä.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote