Heikki Sorsa uskoo mitaliin slopestylestä

© Kuva: Getty Images

Sotshin olympialaiset alkoivat suomalaisittain hienosti, kun Peetu Piiroinen, Roope Tonteri ja Enni Rukajärvi selvittivät tiensä lumilautailun slopestylen finaaleihin. Suomalainen lumilautailulegenda Heikki Sorsa uskoo suomalaismenestykseen.

Sorsa toimii kisojen ajan Arvokisat.comin lumilautailun asiantuntijakommentaattorina.

Tonteri oli koko karsinnan toinen ja Piiroinen seitsemäs. Rukajärvi oli naisissa 8. Välierien kautta finaalipaikkaa joutuvat hakemaan vielä Janne Korpi, Ville Paumola sekä torstaina itseään säästellyt Merika Enne.

– Laskut näyttivät hyviltä. Siinä oli pari pientä epäonnistumista ja vähän epäonnea suomalaisilla, mutta muuten meno oli ihan hyvää, Sorsa toteaa.

Slopestylen kisarataa on kritisoitu vaaralliseksi ja muun muassa suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva USA:n Shaun White jätti kilpailun kokonaan väliin.

– Ei rata ollut ihan niin hurjannäköinen ja usein uudet radat tuntuvat vähän hurjilta, mutta kyllä niitä sitten laskijoiden palautteen perusteella korjaillaan. Reilit näyttivät kyllä aika hurjilta ja olivat tosi lähekkäin, mutta muuten mielestäni sitä on vähän liioiteltu.

Sorsa luottaa, että lauantain välieristä Suomi saa vielä lisäväriä finaaliin ja sen jälkeen keitellään mitalikahveja.

– Kaikilla on hyvät mahdollisuudet finaaliin ja nyt kävi vähän huonoa tuuriakin. Mitaleille mahdollisuudet ovat tosi hyvät, kun kaikki menee vaan nappiin.

Mitalipallille on tunkua, sillä suomalaisten lisäksi myös muut halajavat arvomitaleita.

– Ei voi nostaa yhtä ennakkosuosikkia, sillä kaikki ovat pahoja onnistuessaan, nää on niin tasaisia kisoja. Jokaisella finalistilla on hyvällä laskulla mahdollisuudet nousta voittajaksi, ennakoi Sorsa.

Slopestylen miesten välierät sekä finaali käydään lauantaina ja naisten välierät sekä finaali ovat edessä sunnuntaina.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta