Saksan Bundesliigan jumbojoukkue Schalke pelaa painajaismaista kautta. Putoaminen näyttää väistämättömältä – perjantaina joukkue kohtasi kotonaan myös putoamista vastaan taistelevan Mainzin. Hyvät uutiset: Schalke pystyi pitämään kolmatta kertaa koko kauden aikana nollan eikä hävinnyt ottelua. Huonot uutiset: ottelu olisi pitänyt ilman muuta voittaa säilymistaistelun kannalta.

Maineikkaan Schalken kausi on ollut todella murheellinen. Joukkue on pelannut 24 ottelua, joista se on voittanut vain yhden. Tasapelejä on seitsemän, tappioita loput. Pisteitä on 10. Kurssin kääntämistä on toivottu ja monta asiaa sen eteen tehty. Valmennusta ja urheilutoimenjohtoa on vaihdettu ja uusia pelaajia on lapattu sisään. Mikään ei ole kuitenkaan muuttunut, ainakaan ratkaisevasti.

Mutta synkkyydessä on pari hyvääkin puolta. Yksi niistä on Malick Thiawin vahva varsinainen debyyttikausi. Erilaisissa Huuhkaja-spekulaatioissa oleva oululais-saksalainen pelasi jälleen erittäin hyvin perjantain Mainz-tasapelissä. Nuori puolustaja ei ole vielä tehnyt päätöstään siitä, mitä maata hän haluaa edustaa maajoukkuetasolla. Tämän kauden otteiden perusteella kannattaa Huuhkaja-fanien toivoa, että valinta osuu Suomeen.

Saksan Bundesliigassa pelataan lauantaina kuusi ottelua. Edelleen ilman Lukas Hradeckya pelaava Leverkusen yrittää saada oman junansa raiteilleen kovassa vierasottelussa Mönchengladbachia vastaan. Kierroksen helmi on kuitenkin Der Klassiker Bayernin ja Dortmundin välillä. Bundesliigan suurin ottelu alkaa 19.30 ja V sport kanavat ja Elisa viihde Viaplay näyttävät ottelun – kuten muutkin Bundesliigan ottelut – suorana lähetyksenä.