Rasmus Karjalaisen elämä koki käänteen keväällä 2021, kun hän sai pallon päähänsä. Harmittomalla tilanteella oli olla vakavat seuraamukset.

Pelatessaan Örebrossa Karjalainen sai pallon päähänsä. Aluksi harmittomalta vaikuttanut tilanne muuttui hengenvaaralliseksi, kun jatkotutkimukset osoittivat, että hänen kaulastaan oli revennyt verisuoni. Tilanteen vakavuus tuli esiin vasta viikkoa myöhemmin.

– Se tuli siitä, että minulla tuli pallo päähän treeneissä. Harmiton tilanne, vähän oikealta sivulta. Se oli tiistaipäivä ja seuraavana maanantaina oli maajoukkueen kanssa Helsingissä kokoontuminen

MM-karsintojen alkuun. Lähdettiin vielä Örebron kanssa Malmöön pelaamaan vierasmatsia. Tiistaina tuli se pallo päähän, niin keskiviikkona ja torstaina aloin tuntea kipua vasemmalla puolella eli sillä puolella, mihin pää oli retkahtanut. Sitä silloin ajateltiin, että se on lihas ja sitä yritettiin aukoa, mutta ei se mikään lihasjumi ollut.

– Sitten pelasin sunnuntaina 90 minuuttia Malmötä vastaan ja sieltä suoraan junalla Tukholmaan ja lento Helsinkiin aamulla. Sen pelin jälkeen minulla jomotti päätä koko ajan siltä vasemmalta puolelta. Tulin Kalastajatorpalle ja sanoin Kinnusen Hessulle (Huuhkajien lääkäri Heikki Kinnunen), että nyt on tällainen kipu tässä. Pallo tuli päähän viime viikolla, että olisiko joku lihas mennyt kramppiin?  Sitä yritettiin maajoukkueen fysioiden kanssa aukoa, mutta hekin olivat sitä mieltä, että ei se mikään lihasperäinen ole.

Lopulta Karjalainen vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin, joissa saatiin tilanteelle lopullinen varmistus.

– Onneksi silloin illalla Hessu taisi tulla kesken Riven palaverin minua hakemaan, että nyt lähdetään. Lähdettiin Töölöön kuvattavaksi. Minäkään en ole lääkäri enkä verisuonilääkäri, mutta käsitykseni oli, että sieltä löytyi sellainen pieni vaurio verisuonesta. Se oli vaurioitunut ja aiheuttanut jonkin tasoista hyytymää sinne. Se vaara oli se, että jos olisin jatkanut normaalisti urheilua eikä sitä olisi huomattu, niin kun verenpaine on kova, niin se hyytymä olisi saattanut lähteä.

– Kaulavaltimo on iso ja kaulavaltimoita on neljä, että se ei sinänsä ollut vaarallinen, eli se ei suoraan tukkinut sitä valtimoa, mutta jos se olisi lähtenyt sieltä aivoihin johonkin pienempään suoneen ja olisi sen tukkinut, niin silloin tilanne olisi ollut vakava. Ei se siinä kohtaa ollut vakava, mutta jos sitä ei olisi huomattu, niin kuka tietää kuinka olisi käynyt. Ei onneksi tarvitse jossitella sillä. Kyllä minä kiitollinen Kinnusen Hessulle olen siitä, Karjalainen kertoo Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Loukkaantumisen takia Karjalainen joutui jäämään sivuun Huuhkajien EM-ryhmästä. Hän osaa kuitenkin laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

– Terveys on kaikkein tärkeintä ja sitten vasta tulee muut asiat. Olen tosi kiitollinen, että tuo hoidettiin vaikka siinä menikin EM-kisat.

Karjalaisen haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.