Lauri Markkanen aloittaa uransa neljännen NBA-kauden. Juuri kauden alla tuli uutinen, että hän ei tehnyt Chicago Bullsin kanssa jatkosopimusta.

Chicagolla on uusi päävalmentaja Billy Donovan, jonka suunnitelmissa Markkasta käytetään Suomen ensimmäisen NBA-ammattilaisen Hanno Möttölän mukaan ”järkevämmin”.

– Lauri saa ajaa korille paremmin ja toivotaan, että hän saisi korin alle paremmin palloa. Välillä Lauria peluutettiin sentterinäkin, mikä antaa Bullsille etua ”matchupeissa”. Lauri on itsekin kommenteissaan tuntenut olonsa paljon mukavammaksi ja pystyy pelaamaan aisteillaan, eikä hänen tarvitse miettiä, onko valmennus kieltänyt jotain asiaa: ei saisi mennä ”postiin” tai leikata korille. Laurin viime kauden pelaaminen näytti siltä, että hän oli kahlittuna, sanoo Möttölä Suplan SporttiRuutu-podcastissa.

– Kaikista kovimmat jätkät pelaavat sen kahlitsemisen läpi ja laittavat pisteitä tauluun. Laurille se ei sopinut. Voittoja Chicagon täytyy alkaa ottaa. Niin monta vuotta on rämmitty, että voittoja pitää tulla. Lauri on pelaaja, joka voi auttaa joukkuetta voittamaan, Möttölä jatkaa.

Möttölä muistuttaa myös Markkasen joukkuepelaajaominaisuuksista.

– Toivotaan, että joukkue ja Lauri saavat hyvän kauden. Ylipäätään itselleni oli vaikeaa, kun pelit olivat selviä ja joukkue häviämässä, mennä kentälle pistämään tilastoja kuntoon. Suomalaiseen mentaliteettiin se ei oikein sovi. Lauri pelaa hyvin, kun Chicago pelaa hyvin ja voitoista.

Suomessa NBA:ta televisioi Ruutu. Möttölän haastattelu, jossa ennakoidaan laajemminkin NBA-kautta, on kuunneltavissa Suplan SporttiRuutu-podcastissa.