Cristiano Ronaldon maalimäärä virallisissa otteluissa vähintäänkin hipoo ennätyksiä ja jokusen maalin CR7 on urallaan myös syöttänyt. Tehot ovat häikäisevät, mutta vaatiko nykytilanteeseen pääsyn kovan ärähdyksen aikansa legendalta vuosia sitten?

Jo nuorena Manchester Unitediin siirtynyt portugalilainen ei Valioliigassa ollut heti sellainen supertähti jollaiseksi hän pian kuitenkin nousi. ManUn monivuotinen toppari Rio Ferdinand muistelee yhtä tapausta, jolla saattoi olla iso merkitys Ronaldon myöhemmälle uralle.

Teknisesti taitava Ronaldo tapasi 18-19-vuotiaana pitää liikaakin pallosta ja teki harjoituksissakin temppuja sen sijaan, että olisi keskittynyt olennaiseen kussakin harjoituksessa. Tästä tuli ainakin kerran lujaa palautetta ManUn silloiselta ykköstykiltä, hollantilaislegenda Ruud van Nistelrooylta.

– Hän rakasti temppuja. Harjoituksissa hän sai kuulla tästä, mutta muista erityisesti yhden tapauksen, joka oli minusta hyvä hänelle vaikkei hän sitä kovin hyvin silloin ottanut. Ruud oli ykköspelaaja Unitedissa silloin, hän oli se joka teki maalit, Ferdinand muisteli BT Sportille.

– Ronaldolla oli pallo laidalla ja hän teki kikkoja, kun Ruud juoksi boksiin. Ronaldo ei keskittänyt ja Ruud pillastui täysin ja huusi: ’Hänen pitäisi olla sirkuksessa, hänen ei pitäisi olla kentällä´. Ruud käveli pois koko harjoituskentältä ja Ronaldo hermostui ja suuttui – ´Miksi hän puhuu minulle noin?’

Ferdinand epäilee, että tapauksella saattoi olla iso merkitys tulevan kannalta.

– Hän oli 18 tai 19. Jotkut pojat olisivat painaneet päänsä ja kadottaneet itseluottamuksensa. Jotkut olisivat jatkaneet samaa, mutta Ronaldo tiesi, että Ruud saattoi olla oikeassa ja sen jälkeen puhuttiin vain numeroista, tilastoista ja maaleista.