Vati läikkyy jossain vaiheessa yli rauhallisimmalta ja sivistyneimmältäkin ihmiseltä – kuten legendamaalivahti Gianluigi Buffonilta dramaattisessa Mestarien liigan ottelussa Real Madridia vastaan viikolla.

Buffon ei sulattanut laisinkaan englantilaiserotuomari Michael Oliverin rangaistuspotkutuomiota lisäajalla otteluparin ollessa jo menossa jatkoajalle. Buffon kuittasi tilanteesta punaisen kortin, eikä lausunut kovin ylistäviä sanoja Oliverista ottelun jälkeen.

Buffon kenties ylireagoi, mutta saa vankkaa tukea päävalmentaja Massimiliano Allegrilta.

– Yli 20 vuoden ajan Gianluigi Buffon on ollut roolimalli sekä kentällä että sen ulkopuolella, Allegri muistutti BBC Sportin mukaan.

– Jos yhdessä tapauksessa hän sanoo asioita kuten nyt, tilanteessa joka oli niin kova kuin keskiviikkoiltainen oli, se on ymmärrettävää ja haastan kenet tahansa reagoimaan jollain muulla tavalla. On aina helppo tuomita ulkopuolelta.

Allegri pyrki itse pysymään diplomaattisena, mutta muistutti samalla että 40-vuotiaan Buffonin kenties viimeinen mahdollisuus voittaa Mestarien liiga vietiin sananmukaisesti hänen omista käsistään.

– En tiedä oliko se [tuomio] oikein vai väärin, enkä välitä, mutta Buffon poistettiin myös kentältä ja sen myötä häneltä vietiin mahdollisuus torjua Cristiano Ronaldon rangaistuspotku. Gigin reaktio on pakko ymmärtää.