Erkka Westerlundin 25:stä Minskiin nimeämästä pelaajasta peräti 16 on ensikertalaisia miesten arvokisoissa. Joukkueesta löytyy silti kokemusta. Pelaajista ylivoimaisesti eniten mitaleja arvokisoista on rohmunnut Olli Jokinen.

Joukkueen kapteeniksi valitulla Olli Jokisella on edessään 11. MM-kisat. Arvokisoista mitaleja 35-vuotiaalla keskushyökkääjällä on peräti 9. Kaulaan on ripustettu: Olympialaisista yksi hopea ja kaksi pronssia, MM- kisoista kaksi hopeaa ja kolme pronssia ja lisäksi vielä World Cup hopea vuodelta 2004.

Toiseksi eniten mitaleja ovat saavuttaneet Jarkko Immonen ja Jere Karalahti. Kummallakin niitä on kolme kappaletta. Jarkko Immonen kuului vuoden 2011 maailmanmestaruuden saavuttaneeseen joukkueeseen. Lisäksi hänellä on kaksi pronssia Olympialaisista. Karalahdelta taas löytyy kaksi hopeista ja yksi pronssinen mitali MM-kisoista.

Joukkueen toinen maailmanmestari on Leo Komarov, hänellä on myös Olympiapronssi tältä vuodelta. Muita kahden mitalin miehiä ovat Petri Kontiola ja Tuukka Mäntylä. Juuso Hietasella ja Jori Lehterällä on myös mitali mieheen, jonka he saivat tämän vuoden Olympialaisista.

Mitalistien määrä on siis varsin pieni, joten nälkää menestymiseen ainakin pitäisi riittää. Huomion arvoinen seikka on joukkueen maalivahtiosasto, joka on kokematon. Minskin MM-kisat ovat Mikko Koskiselle ja Juuse Sarokselle ensimmäiset aikuisten tasolla. Vastapainoksi on sitten NHL-tähti Pekka Rinteen kokemus. Hänellä on edessään kolmannet MM-kisat, mitali toki häneltäkin puuttuu.

Jesse Happonen