Hakan nigerialaishyökkääjä: ”Soitin äidilleni ja itkin, kuinka kauheaa se oli”

Hakan riveissä viime viikolla Veikkausliigassa uran ensimmäisen ottelunsa pelannut Samuel Chidi muistelee seuran verkkosivuilla tuloaan Suomeen.

– Pelasin Nigeriassa ja ulkomaisia agentteja ja kykyjenetsijöitä oli katsomassa pelejä ja satuin olemaan niiden pelaajien joukossa, jotka kiinnostivat heitä. Sitten tuli tänne talvella 2009 ja tein sopimuksen RoPS:in kanssa, Chidi muistelee.

Nigerian lämmöstä Rovaniemen ”viileyteen” ei ollut ihan helppo sopeutua.

– Se oli kauheaa. Siellä oli aivan hemmetin kylmä. Muistan soittaneeni äidilleni ja itkeneeni kuinka kauheaa se oli. En ollut kokenut ikinä mitään vastaavaa. Siellä oli aivan jäätävän kylmää. Nyt olen kuitenkin tottunut Suomen talveen, Chidi muistelee Hakan sivuilla.

Saapumisensa jälkeen Chidi kiersi paljon. Hakassa on alkamassa kolmas kausi ja myös yksi unelma on toteutunut.

– Olen ylpeä omasta kehityksestäni. Olen yrittänyt niin pitkään päästä Veikkausliigaan, kun olin aikoinaan myös MYPA:n testissä enkä silloin saanut RoPS:ssa mahdollisuutta pelata liigaa. Jatkoin kuitenkin työntekoa toivoen, että jonain päivän se olisi mahdollista. Olen niin ylpeä, että tässäkin iässä voi vielä tehdä debyyttinsä Veikkausliigassa, 29-vuotis Chidi kertoo.