Erling Braut Haaland vie meidät tuoreeltaan läpi fantastisen debyyttikautensa Manchester Cityssä uudessa Viaplay-dokumentissa Haaland: Breaking Ground.

Dokumentti saa ensi-iltansa 5. elokuuta Elisa Viihde Viaplayssa. Valioliiga-kausi alkaa perjantaina 11. elokuuta, jolloin Manchester City saa vastaansa Burnleyn. Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki 380 ottelua suorina lähetyksinä.

Norjalaishyökkääjän ensimmäinen kausi Manchester Cityn riveissä yllätti jopa suurimmat fanit. Kauden lopussa pokaaleja oli kertynyt peräti kolme Cityn voitettua sekä Valioliigan, FA Cupin ja UEFA Mestarien liigan ja samalla Haaland rikkoi Valioliigan maaliennätyksen 36 maalilla 35 ottelussa.

Viaplay on kesän aikana jututtanut Erling Haalandia kotiseudullaan Jærenissä. Uudessa viikonloppuna ilmestyvässä dokumentissa tähti muistelee kauttaan ja ennätyksiään puhuen suhteestaan valmentaja Pep Guardiolaan ja siitä, millaista elämä kentän ulkopuolella on, kun median huomio ja kamerat ovat läsnä jokaisena hetkenä.  

– Tämä on ollut fantastinen kausi. Ensimmäinen kausi Cityssä ei olisi voinut olla parempi. Triplamestaruus  ja Mestarien liigan voitto ensimmäistä kertaa Cityn kanssa, mikä on fantastista. Tämä on syy miksi tulin Cityyn – viedäkseni seuran seuraavalle tasolle ja voittaakseni Mestarien liigan. Sanoin näin saapuessani, ja tein sen. Joten oli hieno tunne voittaa pokaali lopulta, Haaland kertoo.

Dokumentissa nähdään jalkapallon supertähtiä kuten Alan Shearer, Gary Lineker ja Jamie Redknapp, sekä Erlingin isä ja entinen City-pelaaja Alfie Haaland.

– Haaland rikkoi viime kaudella käytännössä kaikki ennätykset ja teki sen minkä lupasi: toi Mestarien liigan Manchester Citylle. On paljolti norjalaisen ansiota, että Manchester City on noussut kiinnostavuudessa samalle viivalle Manchester Unitedin, Liverpoolin ja Arsenalin kaltaisten kestomenestyjien kanssa. Haalandin avauskauden jälkeen kaikki odottavat mihin hän pystyy alkavalla kaudella, linjaa Viaplayn  jalkapallotuottaja Antti Salo.

Viaplay-dokumentti saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa lauantaina 5.8. Valioliigakausi alkaa 11.8. ja kaikki ottelut ovat tuttuun tapaan katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa. Englantilaisen jalkapallokauden perinteinen avausottelu FA Community Shield pelataan nyt tulevana sunnuntaina Manchester Cityn ja Arsenalin kohdatessa toisensa Wembley-stadionilla. 

Lähde: Viaplayn tiedote