Chelsea jyräsi Crystal Palacen sunnuntaina vieraskentällä 3-0. Moni oli näkevinään ottelussa sitä viime vuoden Chelseaa, mikä toi mestaruuden.

Oscar, Willian ja Diego Costa tekivät maalin mieheen ja pyörittivät muutenkin joukkueen hyökkäyspeliä näyttävästi. Manageri Guus Hiddink oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen. Hän löysi myös selityksen sille, miksi Chelsea on alkanut jälleen voittaa surkean alkukauden jälkeen.

– Kun joukkue ei onnistu pitkiin aikoihin ja tulokset ovat huonoja, tulee fiilis pelata varman päälle ja puolustusvoittoisesti. En halunnut joukkueeni valuvan liian alas, vaan katsovan koko ajan eteenpäin ja pyrkimään saamaan pallon mahdollisimman nopeasti oman joukkueen haltuun, Hiddink selitti lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

– Ja kun pelaajani saavat pallon, he tietävät kyllä, mitä pitää tehdä. Jokaisen pelaajan on oltava valmis tekemään myös likaista työtä. Emme voi pelata vain kaunista jalkapalloa, koska tämä liiga on erittäin vaativa. Jos luulemme niin, tämä liiga tappaa meidät nopeasti.

Hiddink kehui erityisesti Oscarin panosta itsensä likoon laittamisessa.

– Hän teki jotain sellaista, mikä ei ole hänen paras vahvuutensa, alkoi taklata. Jokainen taklaus ei mennyt ihan putkeen, mutta asenne on hyvä. Juuri näitä asioita joukkueesta pitää saada irti enemmän. Kun se onnistuu, voimme jälleen pelata myös nautittavaa taitojalkapalloa, minkä tämä joukkue erittäin hyvin osaa.

Tiedusteluihin mahdollisista uusista hankinnoista tammikuussa Hiddink vastasi suorasanaisesti.

– Meillä ei ole tarvetta lisätä laatua joukkueeseen. Meillä on erittäin laadukas ryhmä täynnä lahjakkaita pelaajia.