Miesten Suomen Cupin mestaruus vuosimallia 2017 ratkaistaan lauantaina 2.12. Kauniaisissa myös viime vuoden finaalissa vastakkain olleiden GrIFK:n ja Cocksin kesken.

Viime vuodet kotimaan kenttiä hallinnut Cocks on jälleen alkukaudella jyrännyt niin kotimaan kentillä kuin kansainvälisestikin. Granin päävalmentaja Mikko Koskue ei lähdekään rakentamaan mitään pilvilinnoja, vaikka Cocksilla on takana melkoisen raskas viikko.

– Cocks on vastustajana juuri niin kova ja kiinnostavakin kuin Suomesta vaan voi löytyä. Innolla odotamme peliä, Koskue sanoo Käsipalloliiton tiedotteessa.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas vastaa kuitenkin kohteliaisuuteen samalla mitalla.

– GrIFK on yksi tämän maan vahvimmista joukkueista ja ryhmässä on useita maajoukkuekokemusta omaavia pelaajia. He osoittavat tasonsa jo yksin toisella perättäisellä Cupin finaalipaikallaan ja ovat vaikea voitettava kelle tahansa joukkueelle.

Cocksin ennakkosuosikin asemaa ei kuitenkaan voi lähteä kiistämään.

Grani piti riihimäkeläisiä vuosi sitten tiukalla vastaavassa paikassa ja pääsee nyt pelaamaan kotiyleisönsä edessä. Koskue painottaakin, että Cup-pokaalia on turha lähteä jakamaan ennakkoon.

– Uskon että saadaan kiihkeä, hyvätasoinen ja nopeatempoinen ottelu. Laitamme kaiken likoon ja yritämme parhaamme, hyvänä päivänä olen varma että pystymme horjuttamaan Cocksia. Mutta se tosiaan vaatii todella hyvän päivän, se on sanomattakin selvää, Koskue tiivistää.

– Finaali on finaali. Uskon että kumpikin joukkue lähtee ensisijaisesti puolustuksen kautta ja pyrkii sen jälkeen luomaan jotain hienoa katsojille hyökkäyspäässä, Savukynas puolestaan toteaa.

Miesten Suomen Cupin finaali GrIFK – Cocks Kauniaisten Palloiluhallissa lauantaina 2.12. kello 16.00.