Britti Greg Rutherford nappasi pituushypyn MM-kultaa Pekingissä tuloksella 841, hänen ennätyksensä 851 on viime vuodelta.

Rutherford on nyt hämmästyttävästi hallitseva olympiavoittaja, maailmanmestari, Euroopan mestari sekä kansainyhteisön kisojen mestari. Mitä saavutettavaa 28-vuotiaalla punapäällä voisi siis vielä lajissa olla?

– Paljonkin. Olympialaisiin on vuosi aikaa ja lajin taso nousee koko ajan. Monet hyppäävät paremmin, kun näkevät, että muutkin tekevät niin. Kun muut hyppäävät pitkälle, on itsekin pystyttävä entistä parempaan, Rutherford kertoi Zürichin Timanttiliigan lehdistötilaisuudessa.

– Haluan hypätä vielä pidemmälle kuin koskaan ennen. Haluan tehdä historiaa yhtenä kaikkien aikojen kovimmista tässä lajissa. Jos pystyn vielä voittamaan toisen olympiakullan tai maailmanmestaruuden, voin sanoa, että olen tehnyt aika menestyksekkään uran. Kyllä minulla edelleen kipinää riittää, britti arveli.

Rion olympialaiset ovat hänen päätähtäimensä ensi kaudella, joten sekä MM-hallit että kesän EM-kilpailut saattavat jäädä väliin.

– Menen tammikuussa Yhdysvaltoihin ja harjoittelen siellä kesäkuuhun saakka. Kun MM-hallit pidetään Portlandissa, olen toki oikealla mantereella. Kisaan siellä kuitenkin vain, jos olen valmis voittamaan. EM-kilpailuja pitää katsoa myöhemmin tilanteen mukaan. Olympiakullan puolustaminen tulee olemaan niin kova haaste, että jos EM-kisat on sen eteen uhrattava, niin olkoon niin, Rutherford sanaili.