Englannin jalkapalloliitto ilmoitti aloittavansa tutkinnan nimeämätöntä Arsenalin pelaajaa kohtaan mahdollisesta vaikuttamisesta tietyn Valioliigaottelun tapahtumiin.

Nimeltä Arsenalin Granit Xhakaa ei tiedotteessa mainittu, mutta ei mennyt montaakaan hetkeä, kun brittilehdistö kaivoi esiin videoklipin Arsenalin ja Leedsin välisestä ottelusta, jossa Xhaka otti varoituksen 83. minuutilla pelin viivyttämisestä.

Jalkapalloliitto ei ole nimennyt ottelua tai yksittäistä tapahtumaa, mutta kiusallisen hyvin mainittu episodi täyttää ja näyttää tutkinnassa kuvaillun tapahtuman.

Brittilehdistö on esittänyt kysymyksiä mm. siitä, mitä järkeä on ottaa varoitus 83. minuutilla pelin viivyttämisestä, kun oma joukkue johtaa 4-1?

Myös ottelun erotuomarin toimet ovat tarkkailun alla, mutta brittilähteet eivät ole toistaiseksi löytäneet itse varoituksesta mitään kyseenalaista.

Granit Xhaka siis näyttää pysyvän otsikoissa, vaikka on jälleen kerran pelikiellossa jo Arsenal-aikansa viidennen punaisen kortin johdosta. Viimeisen kahden kuukauden aikana hänet on heitetty kentältä kahteen otteeseen.

Arsenal seurana ei siis ole mitenkään epäilyjen kohteena, ja vaikea yksittäisen pelaajan teoista olisikin seuraa syyttää.

Arsenalilla riittää kiireitä, sillä se kohtaa torstaina Liverpoolin Liigacupin toisessa välierässä Emiratesilla sekä Burnleyn sunnuntaina Valioliigassa. Näet molemmat ottelut Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sportin kanavilla.