Joka toinen vuosi järjestettävä Ryder Cup pelataan tänä vuonna Roomassa Marco Simone Golf & Country Clubilla. Arvostetussa joukkueturnauksessa vastakkain asettuvat Euroopan ja Yhdysvaltain parhaat golfammattilaiset. Kisat ovat katsottavissa Viaplayssa ja V Sport Golf –kanavalla. 

Perjantaista sunnuntaihin pelattavan Ryder Cupin asetelmat ovat erittäin mielenkiintoiset. Kaksi vuotta sitten Yhdysvallat hallitsi kilpailua täydellisesti, eikä Euroopan joukkueella ollut uudella mantereella pelatussa kilpailussa mitään mahdollisuuksia. Vaikka tämän vuoden Ryder Cup pelataan nyt Euroopassa, on Yhdysvallat etukäteiskaavailuissa hienoinen suosikki. Heidän edellinen voittonsa Euroopassa on kuitenkin vuodelta 1993. Miten käy, kun Ryder Cupista kamppaillaan ensimmäistä kertaa Italiassa?

Perjantain ja lauantain nelinpeleissä on jaossa yhteensä yhteensä 16 pistettä. Perjantai- ja lauantaiaamuna on ohjelmassa foursome ja iltapäivällä puolestaan fourball. Sunnuntaina reikäpelissä pelaavat joukkueen kaikki 12 jäsentä, jolloin jaossa on peräti 12 pistettä.

– Eurooppa lähtee Ryder Cup taistoon uudella, nuorella joukkueella. Vanhat sotaratsut Westwood, Poulter ja Garcia ovat siivottu pois, nyt joukkueen kolme nuorinta peluria Hovland, Åberg ja Højgaard tulevat pohjoismaista. Amerikkalaisen median mukaan USA:n voitot 2008 ja 2016 enteilivät heidän uutta, dominoivaa aikakautta. Toisin kävi. Samat puheet alkoivat taas jenkkien ylivoimaisen Whistling Straits 2021 voiton jälkeen. Miten käy, pystyykö USA ottamaan ensimmäiset peräkkäiset voittonsa sitten 1991 ja 1993? Vastassa Eurooppa, jonka joukkueesta löytyy kolme maailmanlistan neljästä parhaasta pelaajasta. Mahtava viikonloppu tulossa!, lupaa Viaplayn selostaja Antti Vaalas kanavan tiedotteessa.

Ryder Cup – golfin spektaakkeli, jossa toisistaan ottavat mittaa Euroopan ja USA:n 12 parasta pelaajaa. Mitä tapahtuu, kun pelataan joukkueen puolesta, kun rahan sijasta pelataan kunniasta ja historiasta? Tunteet nousevat pintaan niin yleisössä kuin pelaajien kesken. Ykkösen lyöntipaikka on jälleen kuin stadion, kuka kestää sen painekattilan? Ja kuka ylittää itsensä ratkaisurei’illä?

Ryder Cup on katsottavissa suorana Viaplayssa ja V Sport Golf -kanavalla. Lähetysten selostajina toimivat Antti Vaalas ja Riku Soravuo.

Lähetysajat:
To 28.9. klo Junior Ryder Cup 2023
klo 17:00 avajaisseremonia

Pe 29.9. klo 8.30-19.30 Ryder Cup, Foursome & Four-Ball
La 30.9. klo 8.30-19.30 Ryder Cup, Foursome & Four-Ball
Su 1.10. klo 12.30-19.30 Ryder Cup, singlet

Lähde: Viaplayn tiedote