Toisessa G-lohkon ottelussa vastakkain asettuvat Ghana ja USA. Näiden kahden maan jatkomahdollisuudet ovat ennakkoon heikot, mutta kaikki on tietenkin mahdollista.

Joukkueet kohtasivat neljä vuotta sitten Etelä-Afrikassa neljännesvälierissä, minkä Ghana lopulta voitti jatkoajalla. Tämä ottelu tulee olemaan varmasti yhtä tiukka, sillä molemmilla joukkueilla on käytännössä edessä pakkovoitto, mikäli jatkopaikka kiinnostaa. Sen jälkeen on vielä yllätettävä Saksa tai Portugali.

Ghanan vahvuus on heidän keskikenttänsä. Se koostuu Euroopan huippujoukkueissa pelaavista nimekkäistä pelimiehistä kuten Kevin-Prince Boateng, Kwadwo Asamoah, Sulley Muntari ja Michael Essien. Keskikenttä on todella juoksuvoimainen ja pelaa hyvin molempiin suuntiin. Ghanalaiset ovat erittäin hyviä myös erikoistilanteissa. Karsinnoissa joukkue teki kolmasosan maaleistaan vapaapotkuista ja kulmapotkuista. Ghanan heikko kohta on kuitenkin puolustus. Topparit ovat kokemattomia, eivätkä he ole pelanneet riittävästi yhteen. Ghanan maalivahditkaan eivät ole vakuuttaneet.

Yhdysvaltojen joukkue Jürgen Klinsmannin luotsaamana pystyy parhaimmillaan hyvin organisoituun ja kurinalaiseen peliin. Jermaine Jones ja Michael Bradley käynnistävät hyökkäyksiä syvältä keskikentän pohjalta. Juoksuvoimaa löytyy myös USA:n joukkueesta. “Jenkkien” hyökkäyksessä häärivät Jozy Altidore ja kokenut pelimies Clint Dempsey. Joukkueen maalivahti Tim Howard kuuluu Valioliigan parhaimmistoon omalla pelipaikallaan ja häneen joukkue voi varmasti luottaa näissäkin kisoissa.

Ottelusta tulee todennäköisesti erittäin tasainen ja tiukka. USA luultavasti kuitenkin nappaa täydet pisteet ja pitää mahdollisuutensa jatkopeleihin yllä. Ottelu pelataan tiistaina aamuyöstä kello 01 Suomen aikaa.