Suomen miesten futsalmaajoukkue eteni upeasti EM-lopputurnauksen puolivälieriin voittamalla Slovenian jännittävien vaiheiden jälkeen 2-1.

Ottelu oli erittäin tasainen ja ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana. Toisella puoliajalla Juhana Jyrkiäinen ohjasi Iiro Vanhan laukauksen maaliin ajassa 32.11. Pari minuuttia myöhemmin maalivahti Juha-Matti Savolainen nappasi slovenialaislaukauksen kiinni ja potkaisi pallon tyhjään maaliin Slovenian hakiessa tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Slovenia tuli vielä maalin päähän ottelun lopussa, mutta Suomi kesti loppuun saakka ja pääsi näin juhlimaan historiallista puolivälieräpaikkaa, kun samaan aikaan Kazakstan voitti Italian 4-1.

Suomi kohtaa puolivälierässä hallitsevan Euroopan mestarin ja maailmanmestari Portugalin. Ottelu pelataan maanantaina.

Kuva: Eoin Noonan / UEFA