Kiinalaisseurojen aktiivisuus jalkapallon kansainvälisillä siirtomarkkinoilla on viime vuodet ollut silmiinpistävää. Isolla rahalla on yritetty hankkia – ja myös hankittu – todella kovia nimiä Kiinan sarjaan.

Moni huippupelaaja saattaa miettiä Kiinaa vaihtoehtona käydä rahastamassa uran parina viimeisenä vuotena kunnon tienestit. Näin ei kuitenkaan enää lainkaan välttämättä ole.

– Se on väärinkäsitys joka saa minut todella tuohduksiin. Jos pelaajat Euroopassa ajattelevat, että he voivat vapaasti valita milloin he siirtyvät Kiinaan, ne ajat ovat ohi. Se oli pai, kolme vuotta sitten, Shanghai SIPG:n manageri Mads Davidsen sanoo BILDille.

Esimerkkinä Davidsen käyttää Bayern Münchenin kokeneita tähtipelaajia Franck Riberya ja Arjen Robbenia.

– Jos Ribery olisi muutama vuosi sitten saanut tarjouksen Kiinasta, se olisi ollut hänen tilaisuutensa. Nyt eteenpäin pyrkivä kiinalaisseura kuten Shanghai SIPG ei enää ottaisi häntä tai Robbenia.

– Miksi kiinalaisseura hankkisi 33-34-vuotiaan pelaajan, kun sellainen 27-vuotias tähti kuin Axel Witzel, 25-vuotias Oscar tai 27-vuotias Alex Teixeira tulevat tänne, Davidsen kysyy.